Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli'den ‘rejim elden gidiyor’ eleştirilerine yanıt

Sürekli'den ‘rejim elden gidiyor’ eleştirilerine yanıt

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Biz tek devlet, tek millet, tek vatandan asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetin niteliklerine laf ettirmeyiz” diyerek vesayet rejiminin ülkeyi parçalamasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Sürekli'den ‘rejim elden gidiyor’ eleştirilerine yanıt:

  • Ege Postası
  • 21.03.2017 - 14:19

Yoğun referandum mesaisine Karşıyaka’da devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’yla birlikte katıldığı programlarla vatandaşlarla bir araya geldi.

Sabah saatlerinde kanaat önderleriyle kahvaltılı toplantıda buluşan Kerem Ali Sürekli, daha sonra Bostanlı esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Sürekli, bir diğer programında Mahalle Muhtarıyla bir araya gelerek özellikle Karşıyaka’nın yerel sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantının ardından Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (BESİAD)  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Sürekli, Bostanlı İşitme Engelliler Dayanışma Derneği’nde işitme engellilerin sorunları dinleyerek tek tek not aldı. Son olarak Serinkuyu Mahallesi’nde vatandaşlara seslenen Sürekli, anayasa değişikliğiyle vesayet sistemine son vermek istediklerini belirtti.

“CUMHURİYETİN NİTELİKLERİNE ASLA LAF ETTİRMEYİZ”

Serinkuyu Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Sürekli, ‘rejim elden gidiyor’ eleştirilerine şu şekilde yanıt verdi; "Ana muhalefetin iki lafından biri 'rejim değişiyor, ülke elden gidiyor' diyor. AK Parti iktidarı süresince 15 yılda 2 halk oylaması yapıldı. Bunların ikisinde de 'Rejim elden gidiyor, Türkiye bölünüyor' dediler. Allah'a şükür ülkemize hiçbir şey olmadı. Onların söyledikleri yanlarına kar kaldı. Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Burada 79 milyon vatan evladı biriz, beraberiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Cumhuriyet'e el uzatan karşısında bizi görür. Cumhuriyetin niteliklerine asla laf ettirmeyiz.  Türkiye rejimini seçmiştir. 1923’te Türkiye 'Cumhuriyet' demiştir. Rejim değişmiyor. Milletin yetkileri millete geri veriliyor. Bu değişiklikle birlikte hem Meclis, hem de hükümet çok daha güçleniyor"

“KILAVUZUMUZ MİLLETTİR”

16 Nisan’da Türkiye’ye yeni bir bahar geleceğini dile getiren Sürekli,

“Halkımızın takdiri ile Allah izin verirse Parlamenter Sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapacağız. Bizim siyasetteki rehberimiz ve kılavuzumuz millet olmuştur. Türkiye’nin ihtiyacı olan milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Cumhuriyetimizi tam bir demokrasi ile taçlandıracağız, milletimizle bir kez daha kucaklamış olacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.