Dolar 32,4254
%0.04
Euro 34,4466
%-0.14
Altın 2.487,090
%0.16
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: Vesayet sona erecek!

Sürekli: Vesayet sona erecek!

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin referandumla kabul edilmesiyle Türkiye’de vesayet döneminin sona ereceğine dikkat çekti. Sürekli, Sağlık-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda konuştu:

  • Ege Postası
  • 27.02.2017 - 13:49

Sürekli,  Sağlık-Sen 2 No’lu Şube Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılarak sağlık çalışanlarının  sorunlarını dinledi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgi verdi. Sürekli, 2003 yılında sağlıkta memnuniyet oranının yüzde 39,5’ ten 2015 yılında yüzde 72,3’e çıktığını, 2016 yılında bu rakamın ise yüzde 75,5 e yükseldiğini ve bu yükselişte sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının da etkili olduğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle  vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceğini yasama ve yürütmenin daha da güçleneceğini söyleyen Sürekli  şöyle konuştu.

“Bu değişiklik ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Güçlü yönetim sayesinde Türkiye'de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak, inşallah bu ülkenin gündemine de bir daha gelmeyecek. Hiç kimse, hiçbir şekilde milletin seçtiklerine, yani millete ayar vermeye kalkamayacak. Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek, yasama ve yürütme güçlenecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve daha sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde yatırımlar artacak, üretim artacak, istihdam, yeni iş ve aş alanları sağlanacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.