Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: Yargıda birliği sağlayacağız

Sürekli: Yargıda birliği sağlayacağız

Askeri ve sivil yargı ayrımının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ortadan kaldırılacağını ifade eden Sürekli, "Darbe alışkanlığından gelen askeri mahkemeleri kapatacağız” diye konuştu. AK Parti'nin hukukçu vekilinden anayasa teklifi mesajları:

  • Ege Postası
  • 24.03.2017 - 13:35

İZMİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Külliyede düzenlenen Rumeli-Balkan Buluşmasına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli daha sonra İzmir’e dönerek Çiğli ilçesinde kahvehane ve ev ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam etti. Çiğli İstasyonaltı ve İzkent mahalle sakinlerine hitap eden Sürekli, gerçekleştirdiği konuşmalarda milletin iradesine vurgu yaptı.

“MİLLETİNKİNDEN DAHA ÜSTÜN BİR İRADE OLAMAZ”

Milletin iradesine güvensizlik göstermenin ve saygı duymamanın demokrasi ve özgürlükle ters düştüğünün altını çizen Sürekli, “Mevcut anayasada yargının bağımsızlığından söz ediliyor. Şimdi biz buna bir de tarafsız ibaresini ekleyeceğiz. Yargının tarafsız, bağımsız olması bazılarını rahatsız ediyor. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun yapısını değiştireceğiz diyoruz, kıyameti koparıyorlar. Ne diyorla? 'HSYK’yı Cumhurbaşkanı belirleyecek'. Zaten şu anda Cumhurbaşkanı HSYK'ya 4 tane üye seçiyor. Peki Cumhurbaşkanını kim seçiyo? Millet. Milletin seçtiğine güvenmeyeceksin, memurların kendi aralarında seçtiğine mi güveneceksi? Bunlardan hangisi daha doğru, buyurun siz karar verin. Milletin iradesinden daha üstün bir irade olabilir mi'” diye konuştu.

“HAKİMLER SAVCILAR KURULU'NUN 7 ÜYESİNİ MİLLETİN VEKİLLERİ SEÇECEK”

Yeni anayasayla yargıdaki imtiyaza son vereceklerini kaydeden Sürekli, “Hâlihazırda geçerli olan anayasada Cumhurbaşkanı 4 tane üye seçiyor, yenisinde de 4 tane seçiyor ama daha güzel bir şey var. Şu anda meclis, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na üye seçemiyor. Yani 50 milyon üzerinde vatandaş, meclisi seçiyor, vekilleri seçiyor o vekiller yargı bürokratlarını seçemiyor. Şimdi ne yapacağı? Bu değişiklik ile Hakimler Savcılar Kurulu'nun 7 üyesini Meclis seçecek, sizin vekilleriniz seçecek. İşte demokrasi budur. İşte yargı bağımsızlığı bu. Yargıdaki imtiyaza son vereceğiz" dedi.

“YARGIDA BİRLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte herkesin sivil mahkemelerde yargılanacağını belirten Sürekli, “Darbe alışkanlığından gelen bu askeri mahkemeleri kapatacağız. Hesabını sivil mahkemelerde hesap verecek. Bu sayede yargıda birliği sağlayacağız. ”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.