Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli amatör ressamdan 'yıkmayın' çağrısı

Suriyeli amatör ressamdan 'yıkmayın' çağrısı

Suriyeli amatör ressam Muhammed Kanculali'nin İzmir'de duvarlarını tuvale çevirerek rengarenk yağlıboya resimler yaptığı gecekondu için belediye yıkım kararı aldı. Bir yıl önce Almanya'ya giden Kanculali, "Hayallerimi yıkmayın" çağrısında bulundu. 

  • Ege Postası
  • 08.04.2017 - 10:58

Suriye’deki iç savaşta 3 çocuğundan 2’sini kaybeden, elektronik eşya sattığı dükkanı yakılan Muhammed Kanculali, yüz binlerce Suriyeli gibi ülkesini terkedip Türkiye’ye geçti, ardından da İzmir’e geldi. Agora semtinde yıkık dökük gecekondularda hayatta kalmaya çalışan Suriyelilerle hayat mücadelesi veren Muhammed Kanculali, resimle hayata bağlandı. Ülkesinde de amatör olarak resimle uğraşan Kanculali Suriye'de yaşadıklarını o dönemde, "Ortam gergin insanlar korku içindeydi. Dur durak bilmeyen silah sesleri, patlayan bombalar gittikçe evimize yaklaşıyordu. Korkunç bir patlama oldu. Bir anda toz duman içinde kaldık. Evimize düşen bomba eşim Zehra’nın bir bacağını koparmıştı. Bomba iki yaşımdaki kızımı, 4 yaşındaki oğlumu öldürdü. Bir tek geriye Omar kaldı" sözleriyle anlattı.

Yaşamlarını sürdürebilmek için İzmir’de günlük boya badana işlerine giden Kanculali, Agora'da kaldıkları tek katlı evin duvarlarına Suriye'de yaşadıkları huzurlu günlerin resimlerini çizdi. Kanculali, bir yıl önce ise eşi Zehra ve oğlu Omar'Ia birlikte Almanya'ya gitti. Giderken komşularına "Resimler silinmesin, zarar görmesin, onlara iyi bakın" diyen Kanculali, kötü haberi Almanya'da aldı. Konak Belediyesi, tehlike oluşturduğu için kamulaştırdığı eski evin kapısına "Yıkılabilir tehklikeli" levhası asarak, yıkılacak yapılar arasına aldı. Almanya'dan arayan Kanculali'nin, "Hayallerim yıkılmasın. O duvralarda Suriyeliler'in hikayesi, umutları, anıları var" dediği öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.