Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli eşinin kaçırdığı kızını arıyor

Suriyeli eşinin kaçırdığı kızını arıyor

Manisalı çiftçi İsa Aksoy, 2014 yılında evlendiği Suriyeli eşi Amire Aldahır'ın kaçırdığını öne sürdüğü 1.5 yaşındaki kızı Rukiye Aksoy'u arıyor.

  • Ege Postası
  • 11.09.2016 - 11:36

Bir yıl önce boşanma davası açtığı eşinin, velayeti kendisinde olan kızını görmek için evine geldiğini anlatan İsa Aksoy, "Köye ulaşım zor olduğu için misafir ettim. 'Annesidir, çocuğunu görsün' dedim ama, o sabaha karşı kızımı alıp gitmiş" dedi. 

Manisa Salihli'de Başlıoğlu Mahallesi'nde çiftçilik yapan İsa Aksoy (45), 2014 yılında bir arkadaşının tanıştırdığı Suriyeli Amire Aldahır (39) ile evlendi. Çiftin 15 Nisan 2015 tarihinde, Rukiye adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Kızları 6 aylıkken eşinin İzmir'deki kardeşinin yanına gitmek istediğini belirten Aksoy şöyle konuştu:

"6 aylık kızımızla beraber kardeşine götürdüm. Orada bir süre kaldı. Ben de o sırada 50 tane keçi satın aldım. Keçileri almama kızdı. Ben çiftçiyim, mahsulümle geçiniyorum. Biraz daha katkı olsun diye keçi aldım. Neyle geçineyi? Her hafta sonu gelsin diye aradım ama hep biraz daha kalmak istedi. Bir ayın sonunda 'Herkes başının çaresine baksın' dedi. Aramız iyice açıldı. Ben de boşanma davası açtım. Hemen tedbiren kızımın velayetini bana verdiler. 10 Kasım 2015'te kızımı icra yoluyla gidip aldım." 

'SABAHA KARŞI KIZIMI DA ALIP GİTMİŞ'

Boşanma davasının devam ettiğini belirten İsa Aksoy sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

"Kızımı görebilmesi için 15 günde bir cumartesi veya pazar görüş günü olarak belirlendi. Geçen 21 Ağustos Pazar günü görmeye geldi. Kalmak için yalvardı. Köye ulaşım zor olduğu için misafir ettim. 'Annesidir çocuğunu görsün' dedim. Salı gününü çarşambaya bağlayan gece, sabaha karşı kızımı da alıp gitmiş. Hemen karakola gittim. Savcılığa yönlendirdiler. Kayıp başvurusunda bulundum. Ama bugüne kadar hiç haber yok. Batman, Adana, İzmir Torbalı-Subaşı, Basmane'de kardeşleri var ama adreslerini bilmiyorum. İzmir'de ziyarete gittiği kardeşi kaçak yollarla Yunanistan üzerinden Avrupa'ya kaçtı. Bir tek onun adresini biliyordum. Telefonu da o günden beri kapalı. Evlendikten sonra 7 tane çocuğu olduğunu öğrendim. 3'ü Suriye'de 4'ü İstanbul'daydı. Bir ara kızımı görmeye gelirken yanında 5 yaşındaki oğlunu da getirmişti. Çocuğun vücudunda yaralar vardı. Sorduğumda 'Vücudumda sigara söndürüyorlar' demişti. Şuan kim bilir benim çocuğuma neler yapıyorlar. Kendilerinde mi başkasına mı sattılar bilmiyorum."  

HER GÜN TORUNU İÇİN AĞLIYOR

Vatandaşlardan ve yetkililerden yardım isteyen İsa Aksoy, "Kızıma 66 yaşındaki annem Rukiye Aksoy bakıyordu. Kızıma onun adını vermiştim. Her gün torunu için ağlıyor. Allah rızası için duyanlar görenler polise bildirsin. Kızımı bulayım da kurtulayım bu ızdıraptan. Batman üzerinden yurtdışına kaçmalarından korkuyorum" dedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.