Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli üniversitelilere tepki

Suriyeli üniversitelilere tepki

Türkiye Kamu–Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada Suriyelilerin üniversitelere sınavsız kura ile yerleştirildiğini duyurdu. Kamu–Sen İzmir İl Temsilcisi Doğruyol sosyal medyadan isyan etti

  • Ege Postası
  • 19.08.2017 - 10:59

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Bir süredir Suriyeli sığınmacıların üniversitelerde sınavsız öğrenim görecekleri iddiası vatandaşlar arasında infiale neden olmuştu. Türkiye Kamu – Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Suriyeli öğrencilerin sınavsız olarak kurayla okullara yerleştirildiğini ÖSYM’den açıklama yapıldığını duyurdu.

Doğruyol mesajında “ÖSYM açıkladı131.746 Suriyeli, Sınavsız kurayla üniversitelere yerleştirildi. Ayda 800 TL öğrenim yardımı alacaklar. Ne diyelim'” sözlerine yer verdi.

ODTÜ’YE YERLEŞTİ HEDEFİ OXFORD

Benzer bir açıklamanın sosyal medyada geçen hafta da bulunduğu dikkat çekti. Facebook’ta Suriyeli Vatandaşlık Bürosu isimli sayfada “ÖSYM tarafından dün açıklanan verilere göre 131.746 Suriyeli genç, üniversitelere yerleştirildi.

Ayda 800 TL öğrenim yardımı alacak Suriyeliler herhangi bir sınava girmeden kura sistemi ile yerleştirildiler. Suriyelilerin en çok tercih ettiği bölümler; Tıp, Diş Hekimliği, Avukatlık, Bilgisayar Mühendisliği ve Makine Mühendisliği ODTÜ'ye yerleştirilen Suriyelilerden Ahmed Zevat; "Sınav olsaydı da biz başarılı olurduk. Yeni hedefim çapraz geçiş ile Oxford Üniversitesi'ne gitmek" dedi.” Açıklaması yapılmış tepki toplamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.