Dolar 32,4522
%-0.11
Euro 34,7352
%-0.68
Altın 2.436,040
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Takıyı sanata dönüştürenlerin sergisi

Takıyı sanata dönüştürenlerin sergisi

İzmir'in Foça İlçesi'nde yaşayan kadınlardan oluşan Foça El Emeği Takı Grubu, sekizinci büyük sergisini Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde açtı.

  • Ege Postası
  • 16.07.2017 - 10:51

Takıyı sanata dönüştüren eller olarak anılan Foça El Emeği Takı Grubu'nun sekizinci büyük sergisi açıldı. Açılış müzik dinletisi, üretenlerin sunduğu mini defile ve verilen kokteylle festival havasında geçti. Sergi açılışına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Foça İlçe Turizm Müdürü Samir Büyükkaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu'nun 15 üyesinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından gelmiş çok sayıda takısever de katıldı.

Sergide su taşı, makrome, kilim dokuma, tığ işi, hapishane işi, peyote teknikleri ile üretilmiş ve salon kapasitesi nedeniyle binden fazla takı arasından seçilmiş 350 eser yer aldı. Foça sahillerinden toplanmış taşlar, yarı değerli taşlar, boncuklar, kristaller, mumlu ipler, makrome ipleri gibi malzemeyi işleyen grup üyesi kadınlar ürettikleri bileklik, gerdanlık, küpe ve kemerleri önüne mutlaka Foça adını koyarak sergiledi. 16 kişiden oluşan Foça El Emeği Takı Grubu'nun lideri Yasemin Uzunöner sergide her zamanki gibi özel bir Atatürk köşesi oluşturduklarını, 70 bin boncuk kullanarak ürettikleri Atatürk tablosunun onun kadınlara verdiği değer ve kazandırdığı haklar için teşekkür mahiyetinde olduğunu söyledi. Uzunöner; "Bu güne kadar İzmir ve Marmaris başta olmak üzere grup olarak yurt içinde, ayrıca gruptan bazı üyeler olarak yurt dışında sergiler açtık. Yıllar bizi çok uzak mesafelerden takıseverlerle kaynaştırdı" dedi. TOBB İzmir Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve TOBB Üst Kurul Üyesi Aysel Öztezel  kadının yaptığına, el emeğine büyük önem verdiklerini, bu anlamda Foçalı kadınları hem takdir ettiklerini hemde destek vermek için yanlarında olduklarını söyledi. Satış da yapılan sergi 20 Temmuz Perşembe gününe kadar 10.00 – 24.00 saatleri arasında gezilebilir. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.