Dolar 32,5359
%0.15
Euro 34,9513
%-0.06
Altın 2.455,590
%0.79
Bist-100 9.884,00
%1.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tamer Taşkın’a Afrika tanıtım ödülü

Tamer Taşkın’a Afrika tanıtım ödülü

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, Afrika kıtasındaki tanıtım çalışmaları ile ödül aldı.

  • Ege Postası
  • 29.01.2017 - 12:05

İzmir’de düzenlenen Rwanda Yatırım Semineri’nde Taşkın ödülünü Rwanda Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza’in elinden aldı. Taşkın’a Afrika kıtası ve Rwanda’nın tanıtımda gösterdiği çalışmalardan ötürü tablo ve meşhur Rwanda kahvesi takdim edildi.

Seminerde konuşma yapan Taşkın, Afrika kıtasının yatırımlar ve iş ortaklığı açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Bölgenin tanıtılmasında emeği geçen Taşkın’a teşekkürlerini sunan Rwanda Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza ise Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın sayesinde İzmir’i tanıdıklarını ve bölgesel işler yapılmasında kendisinin önemli rol oynamasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

TRANSİT TİCARETİN MERKEZİ “RWANDA"

2002 yılına kadar Türkiye’de Afrika kelimesinin dahi anılmadığını hatırlatan Taşkın bölgede iş yapmak için önemli fırsatlar olduğunu söyleyerek, “O bölgede ticaret yapmadan önce önemli bir strateji yapmalıyız. Bunu Türkiye açısından düşündüğümüzde, bölgedeki liman ve lojistik avantajlara bakarız. Aynısını bu bölge için düşünmeliyiz. Rwanda bir iç ülke ama yanındaki ülkelere mal satabileceğimiz bir konuma sahip. Burada transit ticarette var. 3 milyar dolar mal ithal edilen ülkede bizim payımız 30 milyon dolar. Bu bölgeye daha çok yüklenmeliyiz. Ne satarız diye düşünmeyin ülkede her şey ithal ediliyor. Ama bunu kimle yapacağız. Onun için önce ülkeye gitmeliyiz. Doğru insanı bulmalıyız. Bütün ülke tertemiz. Ülkede naylon poşet kullanmak yasak. Bu sebeple ülkeye giriş yaptığınızda valizinizdeki naylon poşetler alınıp yerine kese kağıdı veriliyor" diye konuştu.

İŞE ALIN ÖNERİSİ

Afrika pazarına girmek için 20 yıldır Afrikalı arkadaşları ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Taşkın, “Bölgedeki insanları stajyer olarak işe alıyorum. Bu bölgeden personel işe alırsanız lisan sorununuzda kalmaz. Yetiştirip biletini alıp ülkesine ticaret yapması için gönderdiğinizde ailesinin yanına gideceği için maliyeti de az olacaktır. Ancak önce takım kurun. Bugün satış elemanınız olan personel yarın o ülkede satış müdürünüz olur. Zaten bölgede Türk malının kalitesi Avrupa kalitesinde Asya fiyatında gözüyle bakılıyor. Türk malı orada hem kaliteli hem de ucuz misyonunu edinmiş durumda" dedi.

“İLK AŞAMA İŞ YAPALIM"

Afrika ile yapılacak yatırımların ikinci aşamada olduğunu söyleyen Taşkın, “Önce iş yapacağız. Bu ülkede çimento, seramik, mobilya, kapı her şey ithal ediliyor. Katılmamış mallara katma değer katabiliriz. Unutmayın Afrika’nın bir atasözü vardır. Gecenin uzunluğu ne kadar uzun olursa olsun nihayet gün doğacaktır. Günümüzde satış yapmak için kimse kapımıza gelmiyor. Giden kazanıyor. Rwanda biz yatırımcılar için bulunmaz hint kumaşı. Müşterinin ayağına giden para kazanıyor. Bunu yapmayan hep şu kelimeyi söylemeye mahkumdur. Yok ekonomi kötü gibi laflara saklanırsınız. Ekonomi sende kötü Dünya’daki pazarda payın ne kada? Hiçbir şey yoksa elbette ekonomin senin kötü" dedi. 

İZMİR’İ TAŞKIN’DAN ÖĞRENDİK

5 ay öncesine kadar İzmir hakkında hiçbir şey bilmediklerini dile getiren Rwanda Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, ise, “Tamer Taşkın ile tanıştıktan sonra İzmir’in potansiyeli hakkında bilgi sahibi olduk. Geldik ve görüşmeler yaptık. İzmir’i çok beğendik. Şimdi iş adamlarımız ile görüşerek Rwanda’ya yapılacak yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu süreçte bize her zaman destek olan Tamer Taşkın’a çok teşekkür ediyoruz" diyerek Rwanda’ya yapılabilecek yatırımlar hakkında iş adamlarına bilgi verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.