Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanrıkulu'ndan Atila'ya: Laf yetiştireceğine...

Tanrıkulu'ndan Atila'ya: Laf yetiştireceğine...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu'nun "Pınarkent ilçesi kurulsun" önerisiyle başlayan tartışma tam gaz devam ediyor. Tanrıkulu, bu önerisine tepki gösteren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya "Efendi! bana laf yetiştireceğine sorunları çöz" dedi. Öte yandan Tanrıkulu'na yanıt CHP Gençli Kolları Başkanı Sarıküse'den geldi. Sarıküse, "Siyasi çıkarlar peşinde koşanların en büyük cezalandırıcısı bu halk olacaktır.Kentin hassasiyetlerini anlayın bir ve güzel olan şeylere teşekkür etmeyi öğrenin.Yoksa referandumda Cumhuriyet'e sahip çıkmakta sınıfta kaldığınız gibi İzmir'linin gözünde gene sınıfta kalacaksınız!" dedi. Tanrıkulu'ndan Atila'ya: Laf yetiştireceğine...

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 13:43

EGEPOSTASI - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu’nun Bornova Pınarbaşı ziyaretinde gündeme getirdiği “Pınarbaşı ile Işıkkent birleşip Pınarkent ilçesi olsun” önerisiyle başlayan tartışma sürüyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın, Bornova’nın 45 mahallesiyle bir bütün olduğunu vurgulayıp, bölgede “ayrıştırıcı faaliyette bulunulmasına” tepki gösterip “Bu öneri kimseye fayda sağlamaz“ dedi.

Tanrıkulu’ndan yanıt gecikmedi. Twitter’dan “Efendi! Bana laf yetiştireceğine; başta imar ,altyapı, çevre sorunlarını çöz” paylaşımında bulunarak, isim vermeden Başkan Atila’ya gönderme yapan Tanrıkulu, paylaşımına, bölgedeki hava kirlilik analiz raporunu da ekledi.

RAPORDAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün Bornova Pınarbaşı Mahallesi’nde, sanayiden kaynaklı hava kirliliği etkisini değerlendirmek amacıyla il müdürlüğü tarafından yaptırılan hava kalitesi ölçüm analiz raporunda “Veriler ışığında bölgede 23 gün boyunca 70 mg / metreküp sınır değerinin aşıldığı” ifadesi dikkat çekti.  

SARIKÜSE: İZMİRLİNİN GÖZÜNDE YİNE SINIFTA KALACAKSINIZ!

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Kenan Tanrıkulu'nun açıklamasına yanıt verdi.

Sarıküse, resmi twitter hesabından paylaştığı mesajda; "MHP Genel Başkancısı Yardımcısı İzmir Bornova'mızın iki mahallesi hakkında açıklamalar yapmış. İzmir gündemini meşgul eden bu konuda şunları ifade etmek bir İzmir'li olarak borcumuz olmuştur. İki mahallenin ilçe olması için uğraşan bu kişinin Bornova'dan ne kadar uzak olduğu açıkça ortadadır. Ortak açıklamayla Bornova bir bütündür ve biz Belediye Başkanımızla olmaktan onur duyuyoruz söylemleri bir kanıttır. Ancak kenti anlamayanlar,sadece siyasi çıkarlar peşinde koşanların en büyük cezalandırıcısı gene bu halk olacaktır. Pınarbaşı ve Işıkkent sizlerin siyasi rantına bırakılmayacak kadar kıymetlidir ve hizmetlerimiz devam edecektir.Bunları söyleyenler; bu iki güzel semtimizdeki halkımızla bütünleşin Bornova'yı bir olarak sevdiklerini göreceksiniz.Kentin hassasiyetlerini anlayın bir ve güzel olan şeylere teşekkür etmeyi öğrenin.Yoksa referandumda Cumhuriyet'e sahip çıkmakta sınıfta kaldığınız gibi İzmir'linin gözünde gene sınıfta kalacaksınız!" ifadelerini kullandı.

MHP'li Tanrıkulu o mahalle için teklif verecek: İlçe olsun! Başkan Atila’dan ‘bölünme’ önerisine tepki

Öte yandan MHP Bornova İlçe Başkanı İbrahim Yayla da tartışmaya katıldı. Tanrıkulu ile birlikte Pınarbaşı'nda katıldıkları toplantı içeriğinin Atila ve CHP İlçe Başkanı Nevzat Kavalar tarafından yanlış anlaşıldığını ifade eden Yayla, "Altı adet  mahalle muhtarının, Ticaret Odası, Esnaf  Odası ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Genel Başkan Yardımcımızın Pınarkent'in ilçe yapılması konusunda 2008 yılında meclise verdiği kanun teklifi ile konunun takipçisi olması hasebiyle davet edilmiştir. Belediye Başbakanının vatandaşın talebini duymadan yapılan bu girişimin iyi niyetli olmadığı ve de ayrıştırıcı nitelikte olduğu  beyanı maalesef çok  talihsiz bir açıklamadır. Ayrıca daha 10 gün evvel konuyla ilgili olarak CHP'li Bornova Belediye Meclis üyesi Bülent Çetinkaya ve AKP İl Meclis Üyesi Mehmet Arıcı’nın Dernek Üyeleriyle bir araya gelerek yaptıkları toplantının konusu yine Pınarkent olmuştur. Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız bilmelidir ki Milletimizin ve Hemşerilerimizin ihtiyaçlarını hiçbir zaman geçmişte siyasi rant konusu yapmadığımız gibi bundan böyle de yapmayacağız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.