Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanrıkulu'ndan yapılandırma tepkisi

Tanrıkulu'ndan yapılandırma tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu TBMM Genel Kurulu yaptığı konuşmada, borçların yeniden yapılandırılmasını eleştirerek, görüşülen tasarının devlete borcunu zamanında ödeyeni boynu bükük bıraktığını öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 13:56

Piyasalarda derin durgunluk olduğuna dikkat çeken Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Son yılların en durgun ve kötü zamanlarını yaşayan ekonomimizde, girişimcilerimizin, esnafımızın finansmana erişimini kolaylaştıracak ve ucuzlatacak uygulamaların devreye girmesi gerekir" dedi.

MHP Genel Başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Cumhuriyet tarihinde 1924'ten 2002'ye kadar 28 adet vergi affı, son 14 yılda ise 5 adet vergi affı çıkartıldığına dikkat çekerek, "Henüz 19.08.2016'da çıkan 6736 Sayılı af yasası kapsamındaki tahsilatlar sürerken, Ocak 2017'deki yasayla öncekinin süreleri uzatılmış, üzerinden 5 ay geçmeden bu kez yeni bir yapılandırma kanununa daha ihtiyaç duyulmuştur. Böylelikle ekonomide 9 ay ara ile arka arkaya iki vergi yapılandırma kanunu yürürlüğe konulmuş olacak" dedi.

Yılın ilk 4 ayında gerçekleşen bütçe açığına dikkat çeken Tanrıkulu, Ocak- Nisan 2016 döneminde 5.4 milyar TL fazla veren bütçenin, bu yıl aynı dönemde 17,9 milyar TL açık verdiğini vurgulayarak, "Af ve benzeri düzenlemelerle kamuya kısa süreli kaynak sağlamak düşüncesi iyice pekişmiş olan ekonomi yönetimi, adalet ve eşitlik ilkeleri açısından tartışma getiren bu yasaların arka yüzünü görmezden gelmektedir. Bu tasarı devlete borcunu zamanında ödeyeni boynu bükük bırakmaktadır" dedi.

"14 YILDIR AĞIR VERGİ YÜKÜ VATANDAŞIMIZIN SIRTINDA"

AK Parti döneminde ortalaması artık neredeyse 2 yıla denk gelen af yasalarını eleştiren Tanrıkulu konuşmasına şöyle devam etti:

“Anayasamıza göre vergi adaletinin sağlanması için vergi yükünün dengeli dağıtılması gerekmektedir. Vergi alınması gereken kesimlerden vergi alınamaması veya vergilerin belirli kesimler üzerinde bırakılmasıyla 14 yıldır vergi adaleti sağlanamamıştır. Mevcut vergi yapısı ile ekonomimizin dişlileri düzenli dönmemekte, dar gelirli vatandaşlarımız ağır vergi yükü altında ezilmektedir."

"PİYASADAKİ DERİN DURGUNLUK, GÜNÜ BİRLİK TEDBİRLERLE AŞILAMAZ"

Piyasalardaki durgunluğa dikkat çeken Tanrıkulu;

“Ticari hayatın olumsuz rakamları kaygı vericidir. Buradaki suni düzenlemeler, durma noktasına gelen piyasaları canlandırmaya yeterli değildir. Son yılların en durgun ve kötü zamanlarını yaşayan ekonomimizde, girişimcilerimizin, esnafımızın finansmana erişimini kolaylaştıracak ve ucuzlatacak uygulamaların devreye girmesi artık zaruret halini almıştır. Yoksa burada görüşülmekte olan teklif gibi günü kurtaran çözümler, piyasaları düze çıkaramayacaktır. Bugün girişimci ve esnafımız; hangi finans kurumuna gitse ya yüksek faiz, ya da önceki dönem (vergi, prim, kredi) borçlarından dolayı red cevabı almaktadır. Bu yüzden burada samimi adımlar atılarak, finansmana erişimin önündeki engeller keyfiyete bırakılmadan gerçekten kaldırılmalıdır." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.