Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tapu yalanıyla dolandırdı

Tapu yalanıyla dolandırdı

İzmir'in Menderes ilçesinde, tarlanın tapusunu çıkartabileceği yalanıyla bir kişiyi 131 bin TL dolandıran şahıs, polisin operasyonuyla yakalandı.

  • Ege Postası
  • 19.06.2017 - 13:36

Edinilen bilgiye göre, Menderes ilçesi Ahmetbeyli Mahallesi'nde S.B. (38) isimli dolandırıcı, D.Ş. (31) isimli şahısla irtibata geçerek tarlasının tapusunu çıkartabileceğini söyledi. Sıkıntı yaşayan D.Ş., bu teklifi kabul ederek dolandırıcı S.B.'ye değişik tarihlerde 131 bin TL verdi. Dolandırıldığını anlayan talihsiz vatandaş, hemen durumu polise bildirdi. İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bunun üzerine hemen bir inceleme başlattı. S.B.'nin izini tespit eden ekipler, bu kez yeniden para kopardığı vatandaşla irtibata geçti. Polisler plan yaparak, S.B. ile vatandaş sayesinde temas sağladı. D.Ş.'den 131 bin TL kopartan dolandırıcı, daha sonrada ekipler tarafından suçüstü yakalandı.
S.B. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

İş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan zanlı tutuklandı

İzmir'de, internetten tanıştığı kişilere kendisini Cumhurbaşkanlığında çalışan biri olarak tanıtan ve iş vaadiyle dolandırıcılık yapan Ö.A. (31) düzenlenen operasyonla yakalandı.

H.D. (57), internette tanıştığı, Cumhurbaşkanlı'ğında çalıştığını söyleyen Ö.A.'ya, oğlunu işe aldırması için 3 bin TL para verdi. Aradan geçen iki ayın ardından Ö.A.'ya ulaşamayan H.D. polise giderek şikayetçi oldu. Polis yapılan araştırma sonrasında Ö.A.'nın özel bir hastanede bulunduğunu belirlerdi. Hastaneye yapılan operasyonda Ö.A. gözaltına alındı. Ö.A. yakalandığı sırada yanında bulunan M.B. (24) isimli kadının da zanlıya kendisini bir işe yerleştirmesi için 5 bin lira verdiği ortaya çıktı. Kendi adına düzenlenmiş Mardin Devlet Hastanesi personel kartıyla yakalanan Ö.A.'nın üzerinden ruhsatsız tabanca ve 6 mermi çıktı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı sevk edildiği adliyede tutuklandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.