Dolar 32,4339
%-0.16
Euro 34,7540
%-0.62
Altın 2.436,080
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarih fotoğrafla buluştu

Tarih fotoğrafla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmir Tarih Projesi kapsamında “InstaMeet" etkinliği 27- 28 Mayıs tarihlerinde ünlü Instagram fenomeni fotoğraf sanatçılarını fotoğraf severler ile buluşturdu.

  • Ege Postası
  • 30.05.2017 - 16:09

İzmir Tarih Proje alanı olarak tanımlanan Basmane, Kadifekale ve Kemeraltı bölgesi, InstaMeet etkinliği ile fotoğraf buluşmaları ve atölyelere ev sahipliği yaptı.

InstaMeet süresince, Instagram’da binlerce takipçisi bulunan fotoğraf sanatçıları Abdurrahman Antakyalı, Ekin Küçük, Erdem Varol, Gökhan Değirmenci, Gül Yıldız, Hüseyin Taşkın, İlknur Can, Mehmet Sert, Sezgi Olgaç ve Wilco Van Herpen, belirlenen bölgede takipçileri ile birlikte fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi.

“Sokaklarda Buluşalım" sloganıyla tarihi alanda çekimler yapan fotoğraf sanatçıları, Agora ören yerinden kortejolara, tarihi konutlardan havralara, kiliselerden camilere kadar birçok tarihi mirası kişisel sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerinin beğenisine sundu. InstaMeet İzmir Tarih etkinliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği ve MahzenPhotos Kolektifi’nden Serkan Çolak ve Sinan Kılıç iş birliği ile gerçekleşti. Etkinlik, kentin tarihi merkezi olarak bilinen Kemeraltı ve çevresi kentsel sit alanının tarihsel derinliğinin ve kültürel çeşitliliğinin korunarak, mimari niteliğinin yükseltilmesi, bölgeye canlı ve yaşayan bir kentsel karakter kazandırılması amaçlarına yönelik olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmir Tarih Projesi’nin ve kentin tarihi zenginliğinin bilinirliğini artırmak üzere hayata geçirildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği InstaMeet İzmir Tarih kapsamında Wilco Van Herpen ile “Işığın Peşinde" atölyesi, Gül Yıldız ile “Sokak Fotoğrafı" atölyesi, Abdurrahman Antakyalı ile “Basın Fotoğrafçılığında Sosyal Medyanın Rolü" semineri, Sezgi Olgaç ile fotoğraf buluşması ve Erdem Varol ve Gökhan Değirmenci ile “Mobil Fotoğraf" atölyesi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında üretilen tüm fotoğraflar Instagram kullanıcıları tarafından #izmirtarih #kentimizizmir ve #kemeraltı hashtagleri ile paylaşıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.