Dolar 32,5108
%0.2
Euro 34,7400
%0.05
Altın 2.490,210
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi Çarşı’da masal zamanı

Tarihi Çarşı’da masal zamanı

Kadim şehir İzmir’in birçok tarihi mirasına ev sahipliği yapan Kemeraltı Çarşısı, Konak Belediyesi’nin yürütülücülüğünde düzenlenen kültür-sanat etkinlikleriyle sadece gündüz değil, gece de yaşayan bir mekan haline dönüşmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 25.05.2016 - 12:04

Binlerce yıldır kentin ticaret merkezi olan Tarihi Çarşı, gerçekleştirilen akşam etkinlikleriyle bir anlamda kültür merkezi işlevi de görüyor.  

Her gün on binlerce vatandaşın alışveriş için geldiği Kemeraltı Çarşısı, son olarak ‘Kemeraltı’nda Masal Zamanı’ adlı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi ve Mavi Sanat işbirliğinde düzenlenen etkinlik, Tarihi Çarşı’nın önemli mekanlarından biri olan Abacıoğlu Han’da gerçekleştirildi. Restorasyonu Konak Belediyesi’nce yaptırılan Han’da oyuncu Sıla Akdeniz kendi derlediği ‘Yeniden Doğuş’ adlı masalı dinleyicilere anlattı. Müziklerini İsmail Başışık’ın, Sanat Yönetmenliğini Tiyatro Oyuncusu Gürol Tonbul’un, Genel Sanat Yönetmenliğini ise Ahmet Akdeniz’in üstlendiği gösteri, dinleyiciyi düş zamanının büyülü yolculuğuna çıkardı.

GELEN BİR DAHA GELECEK

Yaklaşık bir saat süren masal anlatımı sonunda Sıla Akdeniz, dinleyicilerce uzun süre alkışlandı. Etkinliğe katılanlar Konak Belediyesi’ne de teşekkür ederek, Kemeraltı’nda bu tür organizasyonların çoğalması dileklerinde bulundu. Abacıoğlu Han esnafından Ayşe Karadan ise, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ederek, “Pek çok İzmirli Abacıoğlu Han’ın yerini dahi bilmiyor. Bu tür etkinlikler sayesinde hem Kemeraltı hem de içindeki diğer önemli mekanlar tanınacak. Çarşı esnafı olarak bunun bize mutlaka dönüşü olacaktır” dedi.

HER AY BİR MASAL

Konuklarını masalların büyülü dünyasına götüren ‘Kemeraltı’nda Masal Zamanı’ etkinliği her ay Tarihi Çarşı’nın farklı hanlarında devam edecek. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Konak Belediyesi’nin www.konak.bel.tr adresli web sayfasından ya da Kültür Müdürlüğü’nün 0232 463 43 46 numaralı telefonundan etkinlik duyurularını takip edebilirler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.