Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi çarşıda altyapı hamlesi

Tarihi çarşıda altyapı hamlesi

İZMİR'in tarihi çarşısı Kemeraltı'nda altyapı ve aydınlatma sorunlarını çözecek çalımalara 2017 yılında başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, su baskınlarını önlemek, altyapı kazılarının yap-boza dönüşmesini engellemek ve Kemeraltı'nın aydınlatması için proje hazırladı. Büyükşehir düğmeye bastı

  • Ege Postası
  • 07.01.2017 - 10:25

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın altyapı sorunlarını çözmek, yeniden cazibe merkezi haline getirmek, canlandırmak hedefiyle yeni projeler hazırladı. Yoğun yağışlı dönemlerde Kadifekale, İkiçeşmelik yönünden Kemeraltı çarşısına inen suların yarattığı baskınları önlemek için İZSU tarafınadan kuşaklama projesi geliştirildi. Sular çarşıya gelmeden tutulacak, denize terfisi sağlanlacak. Bu proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) kontrolünde Fen İşleri Dairesi tarafından gerçekleştirilecek. Altyapıyla ilgili bu çalışma kapsamında bölgedeki telefon, elektrik gibi kablolalar da yer altına alınacak. Bu uygulamayla yap-bozun önüne geçilmeye çalışılacak.



Tarihi Kemeraltı çarşısı için aydınlatma projesi de hazırlandı. Çarşı'daki karanlık noktalar, daha fazla aydınlatılması gereken bölgeler belirlendi. Gece de yaşayan çarşı hedefiyle bu projeye de altyapı çalışmalarına paralel olarak başlanmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, aydınlatma için teknik projeyi tamamladı. Öte yandan 2008 yılında yapılan yarışmayla elde edilen Kemeraltı üst örtülerinin yapımına da bu çalışmaların tamamlanmasından sonra başlanması hedeflendi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.