Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi çarşılar yasa bekliyor

Tarihi çarşılar yasa bekliyor

Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ümit Kaya, federasyon olarak hazırladıkları Tarihi Çarşılar Yasa Tasarısı'nın bir an önce TBMM gündemine gelmesini beklediklerini bildirdi. Federasyon tasarı hazırladı

  • Ege Postası
  • 08.10.2017 - 11:42

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi Çarşılar Federasyonu'nun 2016 yılında 7 ilde bulunan tarihi çarşı yöneticileri tarafından kurulduğunu, kısa sürede Türkiye'deki 68 tarihi çarşıdaki esnafa ulaştıklarını söyledi.

Federasyonun 750 bin esnafın temsilciliğini yaptığını anlatan Kaya, amaçlarının tarihi çarşıları, geçmişten gelen dokusunu koruyarak esnafı ile beraber tüm dünyaya tanıtmak olduğunu kaydetti.

Kaya, tarihi çarşıların korunması ve yaşatılması için yasa taslağına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Tarihi çarşıların yönetimiyle ilgili yasa taslağını oluşturup eylül ayında  Ankara'ya yaptığımız ziyarette Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a sunduk. Önümüzdeki günlerde Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza da ziyarette bulunup tasarımıza destek isteyeceğiz. Hükümetimizin tarihi çarşılara bakışı gayet samimi, esnafın yanında duruşu var, hem esnafı hem de tarihi çarşıların korunmasını önemsiyorlar." diye konuştu.

Turistlerin önce kentlerde bulunan tarihi çarşıları gezdiğine işaret eden Kaya, tüm tarihi çarşıların sorunlarının ortak olduğunu, hükümetin desteğiyle çarşıların eski dokusuna kavuşabileceğini ifade etti. 

Kaya, tasarının bir an önce TBMM gündemine gelerek yasalaşmasını 2018 yılından itibaren tarihi çarşılarda yeni bir dönemin açılmasını umut ettiklerini ifade etti. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.