Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi destanın görünmeyen izleri bu sergide

Tarihi destanın görünmeyen izleri bu sergide

Konak Belediyesi Çanakkale Savaşları’nın 101. yıldönümünde önemli bir sergiye ev sahipliği yaptı. Destansı savaşın yakın tanığı olan savaş batıklarının gün yüzüne çıkarıldığı 'Sualtından Çanakkale' isimli fotoğraf sergisi Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilk kez İzmirlilerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 19.03.2016 - 11:36
Sualtı Görüntüleme Yönetmeni ve Belgesel Yapımcısı Tahsin Ceylan'ın titiz ve özverili bir çalışmayla hazırladığı sergi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü'nde ziyarete açıldı. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sergi Salonu'ndaki açılışa Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ile emekli Koramiral Ekmel Totraka'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Çanakkale Boğazı'nda yaptığı dalışlarla sualtını görüntüleyen Tahsin Ceylan'ın Çanakkale Savaşı'nda sulara gömülen denizaltlarını, savaş gemilerini ve bu batıklarla birarada yaşayan deniz canlılarını fotoğraflayarak oluşturduğu sergi  konuklarını 101 yıl öncesine, Çanakkale destanının yazıldığı o günlere götürdü. Savaşın izlerini bu kez denizin altından sunan sergide 101 yıldır Çanakkale Boğazı'nın derin sularında yatan Midilli Zırhlısı, Atılay Denizaltısı, Mesudiye Zırhlısı, İngilizlerin Majestik Savaş Gemisi, Saphir Denizaltısı, Almanların Topido Gemisi dahil derinlerdeki bir çok savaş batığının fotoğrafları yer alıyor.



TARİHİ DESTANIN 101. YIL ANISINA
Sualtında 100 metreye kadar inerek çekilen fotoğraflar ve videolarla Çanakkale ruhunu sadece karada değil denizin altında da gözler önüne seren Tahsin Ceylan, yılların çalışmasını ilk kez İzmirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Sergisinin Konak Belediyesi aracılığıyla Çanakkale Destanı'nın 101'inci yılında İzmirlilere buluştuğunu belirten Ceylan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür etti. Ceylan, "Bu sergiyi Çanakkale'de de açabilmeyi çok isterdik. 18 Mart tarihi gibi özel bir tarihte bu serginin Konak'ta açılması da çok  manidardır" dedi. Ceylan, fotoğrafları tek tek anlatarak konuklara sergiyi bizzat gezdirdi. Savaş batıklarının yanı sıra batıklar üzerindeki deniz yaşamını da gösteren sergi, 28 Mart tarihine kadar Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde ziyarete açık kalacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.