Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi han mühürlendi

Tarihi han mühürlendi

İzmir'in önemli hanlarından biri olan, daha önce restorasyon projeleri hazırlanan, mirasçıları bir araya getirilmediği için onarılmayı bekleyen tarihi Çakaloğlu Han, dökülen sıvalar tehlike yarattığı gerekçesiyle Konak Belediyesi tarafından mühürlendi ve 'Dikkat yıkılabilir' uyarı yazısı asıldı Esnaf üzüntülü

  • Ege Postası
  • 26.03.2017 - 11:19

İzmir'de 18. yüzyılda yapıldığı sanılan, eski dönemlerde Mısır'dan gelen ürünlerin dağıtımının yapıldığı bir kapalıçarşı olarak işlev gören, yoğun bir ticari kullanıma sahip olan Çakaloğlu Han, son dönemde bakımsız kaldı. Kentteki tarihi yapısını koruyan hanlardan biri olan ve depo işlevi gören handa 18 küçük dükkan bulunuyor. Daha önce restorasyon projeleri hazırlanan han için umutlandıklarını belirten İzmirliler, "Ancak hanın bir türlü onarım ve restorasyonu gerçekleşmedi. Tehlike yarattığı gerekçesiyle mühürlenmiş olması da bizleri çok üzdü. Bir an önce Çakaloğlu Han'ın çevresinde bulunan ve turistlerin de büyük ilgi gösterdiği Kızlarağası Hanı ve Abacıoğlu Han gibi kurtarılıp, kent turizmine kazandırılmasını bekliyoruz" dedi. 

Çevredeki esnaf da hanı görmeye gelen turisitlerin kapısının kapalı olduğunu görüp geri dönmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.