Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi hükümet konağı bakıma alınıyor

Tarihi hükümet konağı bakıma alınıyor

Kurtuluş Savaşı'nın zaferle bittiğini sembolize eden 9 Eylül 1922'de gönderine çekilen Türk bayrağıyla bir milletin bağımsızlığının ilan edildiği adres olan tarihi İzmir Hükümet Konağı binası, deprem güçlendirmesi çalışmaları kapsamında bakıma alınacak. Çalışanlar o binada hizmet verecek

  • Ege Postası
  • 17.10.2017 - 09:31

İzmir'de, Konak Meydanı'nda bulunan, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle bittiğini 9 Eylül 1922'de gönderine çekilen Türk bayrağıyla ilan edilen ve 1970 yılındaki yangında yıkıldıktan sonra aslına uygun olarak yeniden yapılan tarihi Hükümet Konağı binası, önümüzdeki günlerde bakıma alınacak. Bölgedeki binaların deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında bakım yapılacak binadaki valilik çalışanları ise, çalışmalar tamamlanana kadar, yan tarafta bulunan ve deprem güçlendirme çalışmaları biten İzmir Defterdarlığı binasında hizmet vermeye devam edecek.

HÜKÜMET KONAĞININ TARİHİ

Konak Meydanı'ndaki konak, ilk yapıldığı dönemlerde Voyvoda Konağı olarak anılıyordu. Osmanlı İmparatorluğu'nun vilayet sistemine geçip kentlere valiler atamaya başlamasıyla konak Hükümet Konağı haline dönüştü. Ancak 1970 yılında çıkan yangında bina yandaki binalarla birlikte yıkıldı. Daha sonra ana bina aslına uygun şekilde yeniden inşa edildi. Çevresine ise bugün hala kullanılmakta olan Konak Kaymakamlığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Defterdarlığı binaları yapıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.