Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi kemerler yeniden ışıl ışıl

Tarihi kemerler yeniden ışıl ışıl

İzmir'de, kentin en önemli figürleri arasında yer alan tarihi su kemerleri, üst üste meydana gelen hırsızlık olayları nedeniyle karanlığa gömülürken, hırsızlarla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, direklere döşenen elektrik tesisatlarıyla kemerleri yeniden aydınlattı.

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 11:04

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi üzerindeki Vezirsuyu Su Kemerlerinin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için önce bölgeyi renkli led ışıklarla aydınlattı. Her türlü tehlikeyi göze alarak kemerlerin üzerine çıkan hırsızlar, burada bulunan hem armatürleri, hem de elektrik tesisatını çalıp kayıplara karıştı.

Bu hırsızlık olayının ardından aydınlatma sistemi daha korunaklı hale getirilerek, armatürler ve kablolar demir kafesler içine alındı. Aradan 10 gün geçmeden de bu demirler ve kafesleri çalan hırsızlar, tesisatlara da zarar vererek tarihi kemerleri yine karanlığa gömdü.

Hırsızlarla sürekli olarak mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi bölgeyi aydınlatmak için üçüncü kez farklı bir yönteme başvurdu. Belediye, kısa bir çalışmayla direklere döşenen elektrik tesisatıyla bölgeyi yeniden aydınlattı. Vezirsuyu Su Kemerleri, yeni görüntüsüyle tekrar rengarenk aydınlanırken, bu durum vatandaşların da takdirini kazandı. Bölgede yaşayanlardan bazıları, kemerlerin önemine dikkat çekerek hırsızlık olaylarının yaşandığı bölgede önlem alınması gerektiğini de söyledi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.