Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi köprü kurtarılıyor

Tarihi köprü kurtarılıyor

İzmir'in Beydağ İlçesi'nde Küçük Menderes Nehri üzerinde eski ve yıpranmış halde bulunan tarihi kemerli köprü, Beydağ Belediyesi'nin öncülüğünde yeni görünümüne kavuşturulacak.

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 09:36

CHP'li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, ilçenin girişinde yer alan ve Pazaryeri Köprüsü olarak anılan tarihi kemerli köprüde düzenleme yapacaklarını söyledi. Köprünün ayaklarında yıpranmaların olduğunu, demirlerin eskidiğini ve betonların aşındığını dile getiren Şentürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle köprünün aslına uygun olarak düzenleneceğini kaydetti. Üniversiteden de konuyla ilgili yardım alacaklarını ifade eden Başkan Şentürk, "Küçük Menderes Nehri üzerindeki köprüye aydınlatma yapacağız. İlçenin girişinde yer alan bu köprümüzün çevresine tak yerleştirilerek üzerine önemli tarım ürünlerimizden kestane, ceviz ve incir simgeleri koyacağız. Bu düzenlemeyle Beydağ'ın girişi güzel bir görünüme kavuşacak" dedi.

CHP Ödemiş eski belediye meclis üyesi ve mimar Mualla Akgün de tarihi Pazaryeri Köprüsü'nün yıkılıp yok olmasını istemediklerini belirterek, "Küçük Menderes Nehri üzerindeki Cumhuriyet dönemine ait bir diğer köprümüz Adagide Köprüsü 1970'li yıllarda sel nedeniyle hasar gördü. Özgün mimariye sahip bu köprü restore edilip, güçlendirilmesi gerekirken çürüdüğü için Karayolları tarafından yıkıldı. Yine bu döneme ait Pazaryeri Köprümüz ise yıllara direniyor. Ancak betonarme kemer sistemi ile yapılan köprünün bazı kısımlarında demirler korozyona uğrayarak vasfını yitirmeye başladı. Beydağ ilçemizdeki bu tarihi köprünün de Adagide Köprüsü'nün akıbetine uğramasından korkuyoruz. Bu bakımından belediyenin bu kararı bizi çok sevindirdi" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.