Dolar 32,5305
%-0.05
Euro 34,7968
%-0.2
Altın 2.425,910
%-0.17
Bist-100 9.711,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi yapıya kazınan ismi FETÖ'den silindi

Tarihi yapıya kazınan ismi FETÖ'den silindi

Manisa'da bulunan 526 yıllık tarihi sıbyan mektebini aslına uygun restore edilmesini sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tescilli koleksiyoner Dr. Fahrettin Er'in yapının duvarına konulan mermere kazınan ismi, FETÖ soruşturması yüzünden tutuklanması üzerine yetkililerce silindi. 

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 14:24

Şehzadeler Hatuniye Camii yanında 526 yıl önce 2'inci Bayezid'ın eşi Hüsn-i Şah Sultan tarafından yaptırılan sıbyan mektebi, iki yıl önce işadamı Hakkı Bayraktar tarafından restore edilerek, Kadınlar Mescidi olarak kullanılmak üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teslim edildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise restorasyonu tamamlanan binayı imzalanan protokolle, Manisa İl Müftülüğüne devretti. Hatun evi ismi verilerek Manisalı kadınların kullanmaya başladığı tarihi yapı, şehre kazandırıldı. 

Tarihi yapıyı aslına uygun olarak restore edilmesine katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tescilli koleksiyoner Dr. Fahrettin Er'in ismi de işadamı Hakkı Bayraktar ile yapıya konulan mermere kazındı. Er, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle geçen şubat ayında gözaltına alınarak tutuklandı. Bunun üzerine Er'in ismi, katkıda bulunduğu Hatun Evi duvarındaki mermerden silindi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.