Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarım sektörü Menemen'de buluşacak

Tarım sektörü Menemen'de buluşacak

İzmir'in Menemen ilçesindeki 'Gölpark Menemen' 12-15 Nisan tarihleri arasında Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı'na ev sahipliği yapacak.

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 15:56

Gölpark Menemen'de buluşacak çiftçiler, tarım ve hayvancılık sektöründeki makine ve teçhizatları yakından takip etme fırsatı bulacak. 12-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı'nın tanıtımı amacıyla Menemen'deki 65 mahalle muhtarıyla Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri'nde biraraya gelen CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen'in geleceği için bu fuarı çok önemsediklerini belirtti.

İlçe ekonomisinin lokomotifinin tarım ve hayvancılık olduğunu hatırlatan Şahin, fuar kapsamında Çoban Köpeği Yarışması, Kuzu Güzellik Yarışması, En Güzel Buzağı Yarışması, Açık Artırma ile Düve Satışı yapılması gibi çeşitli etkinliklere de yer vereceklerini dile getirdi. Başkan Tahir Şahin, "Menemen yemeği ve ıspanaklı börek yarışması da gerçekleştireceğiz. Bu yarışmalara herkes girebilir. İlçenin adı Menemen yemeği ile her yerde anılıyor. İstanbul'da tüketilen ıspanağın 5/3'ü Menemen ovasından gidiyor. Hem Menemen yemeğimizi, hem ıspanağımızı, hem de diğer ürünlerimizi işte bu Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilinti kurarak tanıtmaya çalışacağız. Ekonomiyi böyle yönlendirmeye, katkı sağlamaya çalışacağız" diye konuştu. 

İlk yıl için yaklaşık 50 bin ziyaretçi hedeflenen fuara destek vereceklerini açıklayan Menemen'in mahalle muhtarları ise, 4 günlük fuar süresince ücretsiz hizmet verecek Gölpark Menemen'e mahalle sakinlerini taşıyacakları sözünü verdiler. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.