Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8642
%0
Altın 2.427,640
%-0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışmalı satış onayına CHP’li muhaliflerden rest

Tartışmalı satış onayına CHP’li muhaliflerden rest

Yalı Grubu olarak bilinen CHP’li meclis üyelerinin sözcüsü Mustafa Kocaoğlu, 17 milyon liralık satış onayına sert tepki göstererek, satışın iptali için mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Tartışmalı satış onayına

  • Ege Postası
  • 02.10.2017 - 13:42

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Halkapınar Mahalesi’nde bulunan 13 bin 234 metrekarelik arsanın belediyeye ait 3 bin 472 metrekaresinin satışına yönelik onay çıktı. Satış onayı ile söz konusu arsanın Konak Belediyesi’ne ait bölümü 17 milyon liraya satılacak.

Mecliste Yalı Grubu olarak bilinen CHP’li meclis üyelerinin sözcüsü Mustafa Kocaoğlu, satış onayını sert bir dille eleştirdi.

BALLI BİR SATIŞ BU

Satışı ‘Ballı Satış’ diye nitelendiren CHP’li muhaliflerden Mustafa Kocaoğlu, “Yangından mal çıkarır gibi, rekabet ortamı oluşturmadan, kimseyi dinlemeden, kapalı kapılar ardında satış olmaz” dedi.

SATIŞIN İPTALİ İÇİN MAHKEMYE BAŞVURACAĞIM

Satışın iptali için yargı yolunu kullanacağını da açıklayan Mustafa Kocaoğlu, “Satışın iptali için mahkemeye başvuracağım. Ballı bir satış bu. Bunun adı ballı satış. Bir şey aramama gerek yok. Bu kadar rayiç değeri ortada olan bir değerin alel acele satanlara bunun gerekçesini soruyoruz” değerlendirmesini yaptı.

SEN GİT KENDİ MALINI SAT

17 milyon liralık satışın rayiç bedelin çok altında olduğunu vurgulayarak, en az 50 milyon liralık rayiç bedeli olan arsanın oldu bittiye getirilerek satılmak istenmesine izin vermeyeceklerini dile getiren CHP’li Mustafa Kocaoğlu, “Yangından mal çıkarır gibi, rekabet ortamı oluşturmadan, kimseyi dinlemeden, kapalı kapılar ardında satış olmaz. Encümene gelmiş bir olay. Encümen üyeleri piyasa değerine göre satalım dedi. Dörde üç oy çokluğuyla geçirmek hangi mantığa sığar. Herhangi bir sıkıntı yoksa metrekaresi 2500 dolar. Liman arkası projesi o bölge.  50 milyon tl eder en az. Sen göz ardı edersen başkan olarak,  ben de bir birey olarak karşı çıkarım. Bu arsa bizim vergilerimizle alındı. Sen git kendi malını sat” şeklinde konuştu.

Sözkonusu arsanın satışı konusu Konak Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında da gündeme gelmiş, AK Partililerin ve CHP’li meclis üyelerinin bir bölümü de satışa karşı çıkmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.