Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşta açan çiçekler sergilendi

Taşta açan çiçekler sergilendi

Gazeteci Saadet Erciyas’ın “estetik ebru projesi kapsamında üretilen ebru sanatı uygulanmış doğaltaşlarla oluşturulan eserler, iki yıl aradan sonra yeniden Çeşme’de sanatseverlerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 04.08.2016 - 14:17

Erciyas'ın “Taşta açan çiçeklerö adını verdiği sergide ebru sanatçısı Kadriye Sayınbatur'un ebru sanatını uyguladığı doğaltaşlarla üretilen dekoratif, kültürel hediyelik ürünler yer aldı.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çeşme Kalesi’nde “Geleneksel Türk El Sanatları Tanıtım Haftalarıö uygulaması sürüyor. Uygulama kapsamında, çinicilik, tezhip-hat ve keçecilikten sonra Çeşme Kalesi Ceneviz Kulesi Sergi Salonu'nda açılan sergide ebru sanatı tanıtılıyor. Geleneksel el sanatlarımızın en güzel örneklerinden biri olan ebru, “estetik ebruö projesi kapsamında Türk doğaltaşına uygulanıyor. Ebru sanatçılarının geleneksel yöntemleri kullanılarak oluşturduğu desenlerle çiçek açan taşlar, şimdi kültürümüzü anlatan eşsiz eserler olarak önemli mekanları süslüyor.

7 AĞUSTOS’A KADAR
Ebru sanatında ortaya çıkan desenler ve figürler yalnızca bir kez, bir yüzeye uygulanabiliyor. Her biri sanat eseri niteliğindeki eşsiz ürünler, kadın sanatçılar tarafından özel olarak, tek tek, elde üretiliyor. Estetik Ebru projesinde üretilen eserlerden oluşan Çeşme Kalesi Sanat Galerisi’ndeki sergi 07 Ağustos 2016 Pazar gününe kadar gezilebilir. Türk kağıt süsleme sanatı ebru, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girdi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.