Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatil turizmi canlandırdı

Tatil turizmi canlandırdı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Edit Habif, son dönemde deniz-kum-güneş tatili için Çeşme'nin oldukça popüler olması ve Kurban Bayramı'nın da yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle talebin İzmir'de yoğunlaştığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 09.09.2017 - 13:56

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nın birleşmesiyle oluşan 10 günlük tatil, İzmirli turizmciyi sevindirdi. Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, turistlerin Antalya'nın ardından en çok İzmir'de konakladığını, kente gelen turistin ortama konaklama süresinin 6.4 gün olduğunu belirledi. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün verilerine göre de Ocak - Ağustos ayları arasında İzmir'e Almanya'dan 201 bin 526 turist geldi. Almanya'yı 58 bin 58 turistle İran takip etti.

İEÜ Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Edit Habif, son dönemde deniz-kum-güneş tatili için Çeşme'nin oldukça popüler olması ve Kurban Bayramı'nın da yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle talebin İzmir'de yoğunlaştığını söyledi. Habif, "Turizmde ünlülerin, sanatçıların hatta tanıdığımız kişilerin yaptığı seyahatler tatil destinasyonunu belirlemede önemli rol oynuyor. Ayrıca Foça, Seferihisar gibi İzmir'in diğer ilçeleri de isteyen turistlere daha sakin tatil yapma imkanı sunuyor. Tarihi ve arkeolojik açıdan değerlendirildiğinde Bergama, Selçuk gibi destinasyonlar ise hem yurtiçi hem yurtdışındaki turistlerin ilgilisini çekiyor. Aynı zamanda İzmir'in Kuşadası, Bodrum gibi diğer turistik bölgelere de yakın olması tatilciler açısından cezbedici bir unsur olarak değerlendirilebilir" dedi.

ALMANYA'DAN GURBETÇİ TURİZMİ

Almanya'dan gelen turistlerin büyük bir farkla birinci sırada yer aldığını ifade eden Habif, bunun temel nedeninin Almanya'da yaşayan gurbetçilerin gerçekleştirdiği ziyaretler olduğunu aktardı. Habif, "İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Ocak - Ağustos verilerine göre Almanya'yı ikinci sırada İran takip ediyor. Coğrafi açıdan yakın olması,  iki ülkenin kültürel özelliklerinin benzerlik göstermesi, İranlı turist açısından çekicilik sağlıyor. Ayrıca ülkeye giriş yapan turistler değerlendirilirken mutlaka ne kadar döviz kazandırdığı da dikkate alınmalıdır. İranlı turistlerin ortalama harcama düzeyinin yüksek olması turizm açısından İran pazarını cazip kılmaktadır" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.