Dolar 32,4736
%0.19
Euro 34,5399
%0.13
Altın 2.473,180
%-0.4
Bist-100 9.516,00
%-1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatilcilerin çamur banyosu keyfi

Tatilcilerin çamur banyosu keyfi

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ne cip safarilerle macera turu için gelen tatilci ve turistler, Saklıkent Kanyonu'ndan çıkan Karaçay kıyısındaki doğal havuzlarda çamur banyosu yapıyor. Rehberler eşliğinde havuzlara girenler, eğlenceli hareketlerin ardından birbirlerine çamur sıçratabilmek için yarışıyor

  • Ege Postası
  • 14.08.2016 - 11:21

Muğla- Antalya sınırında yer alan Saklıkent Kanyonu, cip safarilerle macera turuna çıkan tatilcilere eğlenceli aktiviteler yapma imkanı sunuyor. Deniz, kum, güneş üçlemesinden sıkılan tatilcilerin tercih ettiği turlarla bölgeye gelen tatilciler, ilk olarak Saklıkent Kanyonu, Gizli Kent Şelalesi ve Tloss Antik Kenti'ni geziyor. Gün boyu üzeri açık ciplerde su savaşı yaparak eğlenen tatilciler, öğleden sonra kendilerini Saklıkent Kanyonu'ndan çıkan Karaçay kıyısındaki yapay çamur havuzlarında buluyor.

ÇAMURA BULANIYORLAR 

Rehberler eşliğinde el ele tutuşarak çamur dolu havuzlara giren tatilcilere, önce çamurun faydaları hakkında bilgi veriliyor. Rehberlerin komutanlarına uyan tatilciler, vücutlarına ardından arkadaşlarına çamur sürüyor. Çamur içinde dans edip şarkılar söyleyen tatilciler, rehberlerin çamurla ilgili şakalarına gülüp eğleniyor. Birbirlerine çamur sıçratabilmek için el ve ayaklarını çırpan tatilciler, birkaç dakika sonra tamamen çamura bulanıyor. 

'ÇAMUR DEĞİL LAĞIM' ŞAKASI 

Rehberlerin içine girdikleri havuzların çamurla değil, Saklıkent'in lağım suyuyla dolu olduğunu söylemesi üzerine kısa süreli şok yaşansa da söylenenlerin şaka olduğunun anlaşılması ardından eğlence kaldığı yerden devam ediyor. 30 dakika boyunca havuzda kalan tatilciler, daha sonra Karaçay'ın serin sularında üzerlerine bulaşan çamuru temizlemek için yoğun çaba harcıyor. Çamur banyosunun ardından macera turu, su savaşlarıyla kaldığı yerden devam ediyor. 

"ÇOK EĞLENDİK" 

Tatil için geldiği Fethiye'den macera turuna katılarak Saklıkent'e geldiğini belirten Enes Atik, rehberler eşliğinde çamur havuzuna girdiklerini ve çok eğlendiklerini söyledi. Çamurun cilde iyi gelip gelmeyeceğini bilmediğini anlatan Atik, "Duyumlarıma göre geliyormuş. Ancak gelmese de olur. Çünkü cildim de bir sorun yok" dedi. Almanya'dan tatil için geldiğini aktaran Nihan Korkmaz da eğlenceli bir gün geçirdiklerini belirterek, ilk defa çamur banyosu yaptıklarını kaydetti. Çamurun cildine iyi geldiğini vurgulayan Korkmaz, "Çok güldük çok eğlendik. Harika bir gün geçirdik. Yıkanırken su çok soğuktu üşüdük ancak suyun içinde uzun süre kalınca insan alışıyor" diye konuştu. 

Tur rehberi Adem Aykırı, 1993'ten bu yana cip safarilerle yapılan Saklıkent macera turlarının son derece renkli ve eğlenceli geçtiğini söyledi. Saklıkent Kanyonu'ndan gelen killerin oluşturduğu çamur havuzlarında tatilcilere eğlenceli anlar yaşattıklarını kaydeden Aykırı, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Çamura sağlıktan çok, eğlence amacıyla giriyoruz. Saklıkent turlarını bilenler bilir. Gün boyu su savaşlarının yapıldığı, bölgedeki tarihi ve turistik alanların ziyaret edildiği, son derece güzel bir aktivitedir. 17 yıldır bu işin içindeyiz. Tatilcilerimizi sabah otellerinden alıyor, akşam otellerine bırakıyoruz. Katılımcıların tatillerinin en güzel günü geçirmesi için çabalıyoruz. Amacımız turizmimizi en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak. Herkesi bu turlara bekliyoruz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.