Dolar 32,4430
%-0.13
Euro 34,7323
%-0.68
Altın 2.441,360
%0.21
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tek elden FETÖ izleme komitesi

Tek elden FETÖ izleme komitesi

​FETÖ ile mücadele kapsamında yapılan tüm çalışmalar, Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulan özel bir birim tarafından izleniyordu. Başbakanlık’ta da aynı konuda çalışan bir birim vardı. Koordinasyon için bu birimlerin birleştirilmesi ve tek isim tarafından yönetilmesi kararlaştırıldı.

  • Ege Postası
  • 05.02.2017 - 09:28

FETÖ İNCELEME EKİBİ: Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda danışmanlardan oluşan bir kadro, FETÖ ile mücadele ve soruşturmalara temel oluşturmak için tarama çalışması yapıyor. Asker, polis, vali ve kaymakamlar başta olmak üzere, halen kamuda kripto FETÖ’cülerin ortaya çıkarılması ve soruşturma konusu yapılması için çalışan kurmayların ulaştığı bilgiler soruşturmaları yürütenlerle paylaşılıyor; bazen de tam tersi yönde hareket edilerek, soruşturma dosyalarından yola çıkarak, analiz ve tarama yapıldığı öğrenildi.

ORTAK ÇALIŞMA: Yapılan çalışmanın bir benzerinin Başbakanlık’ta yürütüldüğü ve bundan sorumlu bir birim oluşturulduğu belirtildi. Bu iki birimin ayrı ayrı çalışması yerine, eşgüdümlü olarak ortak çalışma yürütmesine karar verildi. Bunun üzerine, iki büro tek bir ismin sorumluluğunda ortaklaşa çalışma yapacak. Çalışmanın amacının, 15 Temmuz darbe sürecinde ortaya çıkarılan isimlere ilişkin incelemelerden yola çıkarak, halen kamuda var olan ve kendini gizleyen FETÖ’cülerin ortaya çıkarılması olduğu belirtiliyor.

ÖNCELİKLİ İLLER TARAMASI: Bunun için FETÖ’nun yoğun faaliyet yürüttüğü iller mercek altına alındı. Bu illerin ortaya çıkarılan imamları başta olmak üzere haberleşme ağları, ByLock bağlantıları ve para transferlerinden yola çıkarak, henüz soruşturma konusu olmamış, ortaya çıkarılmamış isimlerin saptanması amacıyla çalışıldığı belirtiliyor. Çalışmada en büyük zorluğun askerdeki FETÖ’cülerde yaşandıgı ifade ediliyor. Kaymakam, vali, emniyet mensubu ve kamu kurumlarındaki üst düzey bürokratlarla ilgili de çapraz tarama yapıldığı belirtiliyor. Bu bilgilerin soruşturmayı yürüten savcılara ulaştırıldığı ifade edildi. Yapılan çalışmayı yapan ekip, FETÖ İzleme Komitesi olarak nitelendiriliyor.

ASKERDE AYIKLAMA: TSK’da yapılan incelemede, en büyük sorunun albay rütbesinin altındaki kadrolarda yaşandığı ifade edildi. Yapılan soruşturmalar ve taramaların ardından, “120 mahrem imama” ulaşıldığı, bunun gerçek sayısının 300 olduğu öne sürüldü. İtirafçı pilotların uçuşuna izin verilmesinin ardından, itirafçı sayısında artış olduğu bilgisi paylaşıldı. Albay kadrosunun altındaki, teğmen, üsteğmen, yüzbaşı ve binbaşı sınıfındaki FETÖ’cülerin ortaya çıkarılmasında sıkıntı yaşandığı belirtildi. Bu kişilerin üst kademelere yükselme aşamalarına gelmeden, ayıklanması yapılacak. Öncelikle, erken terfi hakkı kazanan isimlerin tarandığı, sicil değerlendirmelerinde kimlerin referans olduğuna bakıldığı belirtiliyor. TSK’ya teğmen alımındaki sayı arttırılarak, ara kadrolardakilerin aktif görevden uzaklaştırılmasının sağlanacağı ifade edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.