Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tekin: Fabrika mı açılacak, terör mü bitecek!

Tekin: Fabrika mı açılacak, terör mü bitecek!

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Radyo Egepostası'na konuk oldu. Tekin, iktidarın yeni anaysa değişikliği teklifini hedef aldı. Tekin, " Ülkenin öncelikli sorunları terör, ekonomi ve işsizlik. Partili cumhurbaşkanlığı olduğunda fabrika mı açılaca? Terör mü bitecek" dedi. CHP Gaziemir'in başkanı Tekin'den iktidara yeni anayasa çıkışı:

  • Ege Postası
  • 04.02.2017 - 09:32

EGE POSTASI - Radyo Egepostası'nda, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve köşe yazarı Mithat Umutoğulları'nın hazırlayıp sunduğu Ege Postası İle Gündem'de haftanın son konuğu CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin oldu. 

Nisan 2012'den bu yana ilçe başkanlığı görevini sürdüren Tekin, ilçe başkanlığı, parti içi çalışmalar, yeni anayasa değişikliği teklifi ve referandum sürecindeki propagandaya yönelik açıklamalarda bulundu.  

Tekin, 17 Şubat'ta düzenlenecek vefa gecesinde tanıtımı yapılacak olan son kitabı "1992'den Bugüne CHP Gaziemir"i de Radyo Ege Postası aracılığıyla kamuoyuna anlattı. 

Tekin programda şunları söyledi;

KEYİFLE YAPIYORUM

5 yıldır görevdeyim. Ben ilçe başkanlığını keyifle yapıyorum. Güzel sonuçlar da alınca ayrı bir mutluluk veriyor. Geriye dönüp baktığımızda CHP’nin Gaziemir’de birinciliğini görmek ve emeklerin karşılığını takdirle görmek motivasyonumuzu daha çok arttırıyor.Diğer 4 seçimden de Gaziemir’de CHP başarılı sonuçlar aldı. Şimdiki referandum sürecinden de başarıyla çıkacağız. 

ÖNEMLİ OLAN ÖRGÜT

Bizim bulunduğumuz makam sadece temsil makamı. Önemli olan örgüt. Hangi ilçeye giderseniz başarılı bir ilçe olarak görüyorsanız gençleri ve kadınları mutlaka çok çalışkandır. Tek başına yapılacak bir iş değil bu. Ekip ve örgütle tek vücut olup bu iş yapılınca sonuçlar tabi ki olumlu oluyor.

BİZDEN SONRAKİLER GEÇMİŞİ GÖRSÜN DİYE YAZDIM

Yazdığım kitap (1992'den Bugüne CHP Gaziemir) bir hafıza niteliğinde oldu. 92’de Gaziemir ilçe oldu. O günden bu yana bayrağımızın dalgalanması için mücadele eden bir örgüt vardı. Büyük bir fedakarlık yaparak bu partinin bir adım ileriye gitmesi için var gücüyle çalıştılar. Bu kitap o günden bu güne parti için bir taş koyduysa onların başarısıdır dedik. Bizim de yemekte tuzumuz var ancak bu yemeğin oluşmasında herkesin payı var. Bizden sonra gelecek arkadaşlar geçmişi görmeleri için ellerinde bir kaynak olsun diye böyle bir kitap hazırladık. 17 Şubat’ta kitabımızın tanıtımını yapmak için bir gece düzenliyoruz. Ayrıca referendum öncesinde eskisiyle yenisiyle herkes kol kola, omuz omuza bir görüntü vermek için böyle bir adım atmış olacağız. Gaziemir’de CHP olarak bir kişiye bağlı kalmadan kökleşmiş bir noktada bırakmış olacağız.

ÖNEMLİ OLAN DİYALOG VE İLETİŞİM

Sayın Gaziemir Belediye Başkanımız ile geçmişte bazı fikir ayrılıkları yaşasak da koordineli çalışmamız olacak. Birlikte meydanlarda, sokaklarda olacağız. Tüm krizler bitirilir. Önemli olan Gaziemir’de kriz yaratmadan hareket etmektir. Bundan sonra da diyalog ve iletişimimiz olduğu sürece yeni krizler ortaya çıkmaz. Bizler Cumhuriyete sahip çıkmak için çalışacağız. Referandum gibi bir gündem varken farklı bakış açılarından doğan sorunlar gündem olmayacaktır.

YAZ KIŞ ÇALIŞIYORUZ

Eğer bir parti sadece seçimler öncesi çalışıyorum diyorsa bu bir çalışma olmaz. Örgüt her zaman çalışmalıdır. Bu seçim olacak diye değil. Çeşitli etkinlik ve projeler ile sürekli çalışmak gerekir. Seçim bittiği zaman da örgütte herkes yine alanda oluyor. Yaz demeden, kış demeden çalışıyoruz. Elbette eksiklerimiz vardır ama bizler elimizden geleni yapıyoruz. CHP’ye tembel diyen kişiler hangi örgütlerde çalışmışlar ve kazanmışlar buna bakmak lazım… Bizler kendi gücümüzle çalışan bir partiyiz.Gaziemir'de AK Parti teşkilatı ne mi yapıyo? Danışma kurulu yapar, lokma dökerler, 1-2 de ev toplantısı yapar iş bitti. Zaten çalışmamızın göstergesi seçim sonuçlarına bakılırsa kimin çalışıp kimin çalışmadığı daha net görülür.

DERT TERÖR EKONOMİ İŞSİZLİK

Vatandaşın gündemi başkanlık sistemi değil. Vatandaşın böyle bir derdi ve düşüncesi yok. Dert, ülkeyle ilgili ne düşünüyorsunuz diye sorulduğunda cevap terör, ekonomi ve işsizlik olarak sıralandırılıyor. Vatandaşın gündemini meclise taşıması gereken iktidar kendi gündemini mecliste tartışıyor. 

FABRİKA MI AÇILACAK'

Partili cumhurbaşkanlığı olduğunda fabrika mı açılaca? Terör mü bitece? AK Partili yöneticiler “Evet derseniz terör bitecek” cevabını veriyorlar. Ülkenin gündemi her zaman refah, ekonomi ve terör. Hepsinin düşünmesi gereken konular bunlar olması gerekirken onlar kendi derdine düşüyor.

ÜNİTER YAPI KORUNACAK MI'

Bir gemide 2 kaptan olmaz diyorsunuz. Peki yarın ilçelerde hem kaymakam hem belediye başkanı olacak mı olmayacak m? İllerde hem büyükşehir hem ilçe belediye başkanları olacak mı olmayacak m? Peki buna ne diyeceksi? Peki üniter yapı korunacak m? Bu sistemle meclisin de bir önemi kalmayacak.Biz yerel yönetimlerde de genel yönetimlerde de ortak akılı savunuyoruz. Onlarla farkımız bu. 

ACELEYE GETİRİLEN TEKLİF

Gerçekten aceleye gelen bir değişiklik teklifi bu. Ve 14 gündür bekliyor. Asıl dertleri ‘biz bunu geçirelim, sonra eksikleri tamamlarız’. Bu bir başlangıç, bu iş burada kalmaz. Bizim burada ülkesini seven ve ülkesinin sorunlarının bu olmadığını bilen, bununla çözülmeyeceğini bilen düşüncelere ihtiyacımız var. Hayır çıkacağını savunuyoruz. Hayır çıkacağına inanıyoruz. Bizler örgütçü kişiler olarak mücadeleye her zaman devam ederiz. Biz bu referandumdan kesinlikle hayır çıkaracağız.

82'DE YÜZDE 90'LA SEÇİLENLERE NE OLDU'

Vatandaş bu anayasa değişikliğini şuan için bilmiyor. Bir algı yönetimi yaratılmaya çalışılıyor. Bu taraf tutma seçimi değil. Recep Tayyip Erdoğan’a güvendikleri için evet diyorsa gelecekte onun yerine gelecek insan ya güvenilecek birisi olmazs? Vatandaşlarımız bunu düşünmeli. Bir kişiye bu kadar yetki verilmemeli. 82’de yüzde 90’la seçilenler vardı ne old? Şimdi darbeci olarak anılıyorlar. 15 yıldır bu şekilde yönettiler şimdi biz çift başlılık istemiyoruz diyorlar. Biz de buna hayır diyoruz.

KUTUPLAŞMA AK PARTİ'YE YARADI

Bu ülkede farklı düşüncelere yer kalmadı. Bu kutuplaşma son seçimlerde hep AK Parti’ye yaradı. Onlar bu kutuplaşmanın bitmesini ister m? Kardeş kardeşe küs, insanların aynı şehirde yaşayıp komşusuna selam vermemesine değer m? Kendi oylarını kemikleştirmek için bizleri her noktada bölüyorlar. Ortak üzüntülerimiz, ortak sevinçlerimiz kalmadı. Şehit olduğunda bile sizin, bizim dendiği günlere geldik. Türkiye’de bu referandum bir şanstır. Belki gereksiz bir kriz ama bu krizi fırsata çevirebiliriz. Bizi kutuplaştıranlara hayır diyerek onlara çok güzel bir cevap verebiliriz. Onları bu kutuplaşmadan vazgeçirebiliriz. O yüzden seçmen elini vicdanını koyup o sandıkta bu sorunları durdurmak için ‘Hayır’ demeli.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ OLDUĞUNU ANLATMALIYIZ

Çok açık ve net şekilde bunun bir parti seçimi olmadığını vatandaşlara çok iyi anlatmalıyız. Bunun bir rejim değişikliği olduğunu insanlara ögretmeliyiz. Bunu CHP ya da bir başka parti olarak değil, sivil toplum örgütlerinin ön planda olduğu, hep birlikte siyaseti ön plana çıkarmadan, kendi siyasi propagandalarımız yapmadan, bölmeden, bölünmeden, çalışmalıyız. Biz gidip nutuk atar gibi, seçim vaadi gibi anlattığımızda duvarlar örülüyor ve gerçek derdimizi anlatamaz hale geliyoruz. Sivil toplum örgütlerine burada büyük sorumluluk düşüyor. Bizler kendi çalışmalarımızı yapacağız ama bu çalışmalarda parti gözetmeden dernek ve STK’larla hep birlikte çalışmalıyız. AK Parti ve CHP yarışıyormuş gibi olan algıyı yıkmalıyız. Bunun bir siyasi seçim olmadığını insanlarımıza ifade etmeliyiz.

MEKTUP YAZDIK

Birebir ikna çok önemli. Biz önceki ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptık. O toplantıda bir önerimiz vardı. Kendi seçmenimize de vatandaşlara da bir mektup yazdık. Onlardan görev almalarını istedik. Bu görevde en önemli istek seçmenimizin en yakınındaki arkadaşını, dostunu ikna etmesini istedik.

'HAYIR' ÇIKACAK!

Gaziemir’de bu çalışma temposuyla güçlü bir şekilde ‘hayır’ çıkacağını görüyorum. İzmir ve Gaziemir üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Umarım diğer iller de ellerinden geleni yaparlar. İzmir gibi olmasalar da ‘Hayır’ oyları yükselirse güçlü bir ‘hayır’ denecektir. Bütün seçmenlerimize ‘hayır’lı günler diliyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.