Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Teknolojiden uzak doğayla iç içe yaşıyorlar

Teknolojiden uzak doğayla iç içe yaşıyorlar

İzmir'in Buca ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Teknolojik Uyku Festivali"nde 400 katılımcı, 3 gün boyunca hiçbir teknolojik cihazın bulunmadığı ormanlık alanda doğayla baş başa yaşıyor. Teknoloji bağımlılığına meydan okuyan ve bu yıl ikincisi düzenlenen "Teknolojik Uyku Festivali"nde teknolojik cihaz kullanmayan 400 kişi doğayla baş başa 3 gün geçiriyor Teknolojiden uzak doğayla iç içe yaşıyorlar

  • Ege Postası
  • 16.09.2017 - 20:40

İZMİR (AA) - Buca Belediyesi ile bir radyo istasyonu iş birliğiyle düzenlenen festivalde, teknolojiden ve onun getirdiği bilgi kirliliğinden arınmak isteyenlerden 400 kişi noter huzurunda yapılan çekilişle "Teknolojik Uyku Festivali"ne katılmaya hak kazandı.

Dün Kaynaklar mevkisindeki ormanlık alanda başlayan festival yarın tamamlanacak.

Festivalde katılımcılar, halat çekme, çuval yarışı gibi unutulan sokak oyunlarını oynarken, ormanın içinde kitap okumanın tadını çıkardı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, yüz yüze iletişim kurma imkanı buldu.

- Festivale katılmak için yurt dışından geldiler

"Teknolojik Uyku Festivali"ne katılmak için Slovakya'dan gelen 36 yaşındaki Evren Gerçek, geçen sene de festivale katılma fırsatı yakaladığını ve çok güzel dostluklar kurduğu için ikinci kez katılmak istediğini söyledi.

İzin programını festivale göre ayarladığını aktaran Gerçek, şöyle konuştu:

"Geçen seneden çok iyi dostluklar kazandım bu yıl da onun üzerine bir şeyler daha eklemek için buradayım. Teknoloji yok, insanların diyaloğunu artırıyor, böylelikle güzel dostluklar kazanılıyor. Uyku festivali ama uyku yok, sürekli eğleniyoruz, 3 günün yeterli olmadığını düşünüyorum daha fazla uzatılmalı. İşim gereği telefon ve bilgisayar hayatımızın vazgeçilmezi ama burada yok, teknolojinin olmaması çok güzel ancak bunu burada yaşayan anlar." Almanya'dan gelen 67 yaşındaki Saim Güler ise bahar döneminde İzmir'e yaptığı bir ziyaret sırasında festivalin afişlerini gördüğünü ve bunun üzerine başvuruda bulunduğunu belirtti.

Teknolojiden uzak vakit geçirme etkinliği sayesinde büyük bir rahatlığa kavuştuğunu aktaran Güler, teknolojiden uzaklaşması sayesinde yıllardır eline alamadığı kitap ile yeniden tanıştığını ifade etti.

Etkinliğe 10 yaşındaki kızı Nehir ile katılan Ziynet Dilek, kızının bilgisayar ve telefonla çok vakit geçirdiğini, festivalle bu cihazlarla daha az zaman harcanması gerektiğine karar verdiklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.