Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TEOG ve LYS’de BELGEM başarısı

TEOG ve LYS’de BELGEM başarısı

BELGEM’de (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) eğitime destek kurslarına katılan öğrenciler lise ve üniversite sınavlarında önemli başarılar elde etti. Kuruluşundan bu yana onbinlerce öğrenciyi geleceğe hazırlayan BELGEM’de bu yıl TEOG’dan sonra LYS yerleştirme sonuçları da öğrencilerin yüzünü güldürdü. Gözde okullara yerleştiler

  • Ege Postası
  • 22.08.2017 - 10:21

Bornova Belediyesi, BELGEM’de verdiği lise ve üniversiteye hazırlık kurslarıyla öğrencilerin gelecek hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. BELGEM’de eğitim alan 780 sekizinci sınıf öğrencisinden 748’i aralarında Bornova Anadolu Lisesi, Atatürk Lisesi, İzmir Kız Lisesi gibi okulların da bulunduğu İzmir’in gözde okullarına yerleşme başarısı gösterdi. Öğrencilerden 32’si de özel okullar ile açıköğretim kurumlarına yerleşti.

LYS sonuçlarının açıklanmasıyla BELGEM’de eğitime destek kurslarından yararlanarak üniversite yerleştirme sınavlarına katılan öğrencilerin yüzleri güldü. BELGEM kurslarına katılan 540 lise son sınıf öğrencisinden 456’sı üniversiteye yerleşmeye hak kazandı. BELGEM’li öğrencilerin yüzde 85’i üniversite kazanma başarısı gösterdi. Üniversitelere yerleşenlerin %84’ü 4 yıllık, %16’sı 2 yıllık fakülte ve yüksek okullarda okumaya hak kazandı. Öğrenciler, hukuk, PDR, psikoloji, mühendislik, fizyoterapi, diyetisyenlik, hemşirelik, öğretmenlik bölümlerinin yanı sıra fen edebiyat ve iktisat fakültelerinin çeşitli bölümlerine yerleşti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornovalı gençlerin hedeflerine ulaşmaları için verdikleri eğitim desteğinin amacına ulaşması nedeniyle büyük gurur yaşadıklarını belirterek, “Gençlerimizin eğitimine destek olma mücadelemiz sürecek” dedi. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.