Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tepecik Filarmoni albüm yapıyor

Tepecik Filarmoni albüm yapıyor

İzmir'in Tepecik semtinde yaşayan 12 Roman gencin ünlü Perküsyon Sanatçısı Hamdi Akatay'ın öncülüğünde bir araya gelmesiyle kurulan ve 'İlle de Mozart Olsun' sloganıyla ilgi çeken 'Tepecik Filarmoni Orkestrası' Yaşar Üniversitesi'nde konser verdi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 11:49
İZMİR - Mozart'ın senfonilerini Türk ve Roman müziği ile harmanlayarak yeniden yorumlayan Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın başarılı müzisyenleri, Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) tarafından düzenlenen konserde bir kez daha başarılarını ispatladı. Bir yandan konservatuar eğitimlerini sürdüren bir yandan da Perküsyon Sanatçısı Hamdi Akatay'ın öncülüğünde eğitimlerine devam eden gençler, dünyada da tanınmak için ilk müzik albümlerinin hazırlıklarına başladı. 



Grubun seslendiremeyeceği müzik türünün bulunmadığını söyleyen Eğitmen ve Sanatçı Hamdi Akatay, “Amacımız yalnızca Türkiye'de değil dünyada da tanınmak. Emin olabilirsiniz ki bu gençlerin sahne alamayacakları bir müzisyen ya da bir filarmoni orkestrası bulunmuyor. Farklı etnik müzik türlerini rahatlıkla seslendirebilirler. Çünkü yetenek onların genlerinde var. Bu nedenle Ocak ayında ilk albüm çalışmamız başlıyor. Uluslararası bir müzik şirketiyle anlaştık. Müziğimiz dünyaya yayılacak" dedi. 

YÜSEM Müzik Akademisi Genel Sanat Koordinatörü Uğur Sayınbutur ünlü Perküsyon Sanatçısı Hamdi Akatay'ın 2015-2016 öğretim yılı içinde düzenlenecek kurslarda müzikseverlere ritim eğitimi de vereceğini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.