Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tepecik'te sıramatik ile kuyruklara son

Tepecik'te sıramatik ile kuyruklara son

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulan kiosk (sıramatik) cihazları hastaların işlemlerini kolaylaştırıyor. Randevulu hastalar T.C. Kimlik numaralarını girerek kuyrukta beklemeden muayene sıralarını alabiliyor.

  • Ege Postası
  • 08.04.2017 - 13:44

İzmir'in en yoğun hastanelerinden biri olan ve günde ortalama 10 bin poliklinik başvurusu alan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde poliklinik girişlerindeki kuyrukları azaltmak ve hastaların bekleme sürelerini kısaltmak amacıyla Erişkin Poliklinikleri, İlk Kayıt, Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniklerine 11 adet kiosk cihazı kuruldu. Hastaların kolaylıkla ulaşabilecekleri ve konuyla ilgili donanımlı personelin destek olabileceği alanlara yerleştirilen cihazlardan, hastalar yalnızca T.C. kimlik numaralarını girerek muayene sıra numarasını alabiliyor ve beklemeden randevu saatinde muayene olabiliyorlar.

Uşak'tan kardeşini muayene ettirmek için Tepecik Hastanesi'ne gelen ve sıramatikten muayene sırasını alan Ece Öteyaka memnuniyetini dile getirerek, "Kuyruğa girmeden kolaylıkla sıra numaramızı aldık. Beklemeden muayenemizi olacağız. Hastaları düşünerek böyle faydalı hizmetleri bizlere sunan hastane yöneticilerine teşekkür ederiz" dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden emekli olan 67 yaşındaki Mehmet Ali Namlı da eşini dâhiliye polikliniğine muayene ettirmek için geldiklerini belirterek, "Eskiden hastalar sıra numaralarını almak için kuyrukta bekliyorlardı. Hastanenin teknolojiyi kullanması çok yerinde olmuş.  Kurulan cihazdan numaramızı sıra beklemeden kendimiz aldık. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Bu yıl ana amaçlarımızdan biri polikliniklerdeki kuyrukları azaltarak hem çalışanlarımızın hem de hastalarımızın konforunu arttırmaktı. Bir süre önce hastalarımız muayene olurken 6 kuyruğa giriyorlardı. İlk kayıt, röntgen ve ultrason kuyruklarını azalttık. Polikliniklerde yığılma ve kuyruk oluşmaması için direk bilgi işlem alt yapısı ile bağlantılı her kata çok sayıda kiosk yerleştirdik. Böylece daha kısa sürede işlemler gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda daha az personelle, daha çok hastaya ulaşabileceğiz. Hastalarımızın daha konforlu koşullarda hizmet almasını istiyoruz. Bu konuda projelerimiz devam ediyor." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.