Dolar 32,4493
%0.12
Euro 34,4845
%-0.03
Altın 2.470,450
%-0.51
Bist-100 9.569,00
%-1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Terör örgütü saldırdı çatışma çıktı...

Terör örgütü saldırdı çatışma çıktı...

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Halep'in kuzeyinde yer alan ve muhaliflerin kontrolünde olan Azez ilçesinin Maarin köyüne saldırdı. Öte yandan bazı kaynakların iddialarına göre bu saldırı sonrasında TSK, terör örgütü mevzilerini top atışıyla vurdu.

  • Ege Postası
  • 12.10.2017 - 07:40

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, terör örgütü PKK/PYD, muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinin batısında yer alan Maarin köyü ve çevresine saldırı düzenledi. 

Maarin köyünün kontrol noktasına da saldıran örgüt mensuplarına muhalifler karşılık verdi. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler bölgeye takviye güç göndererek, örgütün olduğu bölgelere ağır silahlarla saldırıyor. 

PKK/PYD, Halep'in kuzeyindeki Azez ile Mare ilçesine ağır silahlarla saldırmıştı. Örgüt, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde ilerleyerek Afrin ile Münbiç'i birleştirmeyi hedefliyor.

İDDİA: TSK TOP ATIŞLARIYLA VURDU

Azez'deki çatışma haberlerinin ardından gelen bir iddiaya göre de, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bu bölgedeki terör örgütü mevzilerini top atışlarıyla vurdu. Yerel kaynakların iddialarına göre top atışları Azez'in kuzey bölgesindeki Birsaye dağındaki PKK/PYD mevzilerini hedef aldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.