Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Teröre karşı ortak ses

Teröre karşı ortak ses

“Bütün hayat tarzları, düşünceler, inançlar devletin güvencesindedir” diyen Başbakan Yıldırım, her türlü kin ve nefret söylemini reddettiklerini söyledi. Yıldırım, “Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemin terörün amacına hizmet ettiğini unutmayalım” dedi

  • Ege Postası
  • 04.01.2017 - 05:53

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul saldırısının ardından başlayan hayat tarzı tartışmalarına ilişkin, “Türkiye’de bütün hayat tarzları, düşünceler, inançlar devletin güvencesindedir” açıklaması yaptı. Obama yönetiminin YPG ve PYD’ye silah verdiğini ifade eden Yıldırım, “Amerika’nın bir halt ettiği yok. Yeni yönetimden beklentimiz bu kepazeliğe artık son versin” diye konuştu.
Yıldırım, dün Ak Parti grup toplantısında şunları söyledi:

ALÇAK GİRİŞİMLER: 

Karanlıktan beslenen terör örgütleri Türkiye’nin gün ışığına kavuşmasından rahatsız oluyor. Vatandaşımızın devleti ile bütünleşmesi belli çevreleri rahatsız ediyor. 2017, Türkiye’nin terörle mücadelede mutlak hakimiyet sağlayacağı yıl olacaktır. Bin yıllık kardeşlik ruhumuzu alçak girişimler bozamaz. İktidar, muhalefet terör karşısında dimdik durduk. Bu katilleri aramıza salanlar farklı yaşam tarzı üzerinden, inançlar üzerinden ayrışacağımızı düşünüyorsa boşuna beklemesin. Türkiye’de bütün hayat tarzları, bütün düşünceler, inançlar devletin güvencesindedir. Her türlü kin ve nefret söylemini şiddetle reddediyoruz. Bizler sağlam toplumsal dokumuzu özenle koruyacağız. Dünya bilmelidir ki bu alçak saldırılar karşısında millet olarak daha fazla kaynaşacağız. 

BAŞINIZA BELA OLABİLİR

Bu saldırı ile etnik, mezhep temelli ayrıştırmaya, kışkırtmaya yönelik ülkemizde süreç başlatılmak isteniyor. Terörün hayat biçimleri üzerinden ayrıştırmaya yönelik bu provokatif oyunları bizi yanıltmasın. Bu kirli tuzaklar toplumun sağduyusunu hedef alıyor. Caniler ve azmettirenler toplumsal barışı hedefliyor. Ortaköy’de cami, kilise, havra yan yanaydı. Biz bir arada yaşama felsefesini de yıllardır tecrübe ediyoruz. Sonsuza kadar da evrensel insani değerleri koruyacağız. Yarınlarımız için 7’den 70’e uyanık olmalıyız. Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemin terörün amacına hizmet ettiğini aklınızdan çıkarmayalım. 

Sosyal medya üzerinden ve terör amacına hizmet eden kışkırtıcı paylaşımlar, kardeşliğimize zarar veriyor. Sosyal medya mecrasına kullanan gençlere, kardeşlerimize uyarım var. Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Suç niteliğindeki paylaşımlar başınıza bela olabilir ve nitekim olmaya başlamıştır. Hiç kimsenin bir başkasını kin ve nefret duyguları ile bilenmesine, motive edilmesine karşı yaptığı faaliyetin kabul edilebilir yanı yoktur. Hukuk devletinde suçtur ve cezai sorumluluğu vardır. Paylaşım yapanlarla ilgili gerekli işlemler başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın ve gençlerimizin terör örgütünün oyununa alet olmamaları ve suç teşkil edecek paylaşımlarda bulunmamalarını istirham ediyorum. Milli seferberlik bilinci ile el ele vereceğiz bu alçakların hedefine ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. 

DAYANIŞMAYI GÖSTERECEĞİZ

Dostlukları artıracağız düşmanlıkları azaltacağız dedik. Terörü ortadan kaldırmanın yolu huzur ve güvendir. İşe ilişkilerimizi düzeltmek ile başladık. Rusya, İsrail ile ilişkilerimizi bir yere götürdük. Halep’te yaşanan katliama tek müdahale eden ülkeyiz. 46 bin insanı ateş çemberinden çıkardık. Bu hafta içinde ziyaret gerçekleştirmek suretiyle Irak’ta olan dayanışmamızı, terörle mücadele konusundaki birlikteliğimizi bizatihi ziyaret ederek göstereceğiz. Komşularla barış içinde yaşamak, komşuların geleceği, ülkemizin huzuru için önemlidir. Enerjimizin terörle israf olmasına göz yumamayız.

VESAYET REJİMİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ

Anayasa teklifimizi Meclis’e sunmuştuk. 9 gün boyunca 600 üzerinde vekil 100 saat 18 maddelik değişiklik teklifi üzerinde söz aldı konuştu. ‘Yeterince zaman tanınmadı, bu acele ne’ diyorlar. 3 saate yakın konuşan vekil var. Ne konuşuyorsun 3 saat. Zaten 50 senedir konuşuyorsunuz. Konuşmakla iş olmuyor ki, az konuşacaksın çok iş yapacaksınız. Anayasa görüşmelerinde Ak Parti grubu, MHP grubu hakikaten demokratik bir duruş sergiledi. Büyük bir gayretle, yapıcı çalışmalarla teklifin olgunlaşmasına katkı sağladı. CHP her zaman yaptığını yaptı, HDP ile beraber yapılan değişikliğin rejim değişikliği olduğunda ısrar edip durdu. 

KILIÇDAROĞLU HAKLI

Kılıçdaroğlu’na, ‘Bu rejim değil, yönetim sistem değişiklidir’ dedim. Dilimde tüy bitti anlatamadım, artık demiyorum, vazgeçtim. Niye Sayın Kılıçdaroğlu rejim değişikliği diye ısrar ediyor. Biraz düşündüm haklı olduğuna karar verdim. Rejimi değiştiriyoruz. Vesayet rejimini değiştiriyoruz. O anlamda doğru, bir rejim değişikliği var, vesayetin ortadan kaldırılmasıdır. Anayasa görüşmelerinde bazı konularda endişeler ifade edildi. Komisyon çalışmanın olgunlaştığı yerdir. Doğru bir şey söyleniyorsa yapmamakta ısrar bize yakışmaz. 21 maddelik değişiklik 18’e düştü. Genel Kurul’da kapsamlı değişiklik öngörmüyoruz. Pazartesiden itibaren görüşeceğiz.

AMERİKA'NIN BİR HALT ETTİĞİ YOK

Kış demeden, yaz demeden terörle mücadelede aynı kararlılıkla sürecek. Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 133. günündeyiz. Operasyonlarda bugüne kadar 1270 DEAŞ mensubu etkisi hale getirildi, yakalananlarla birlikte 1561 oldu. Dünya DEAŞ diyor, yatıyor kalkıyor. Onlar yalandan mücadele ediyor. Lafını yapıyorlar, mücadele eden sadece Türkiye. Amerika’nın bir halt ettiği yok. Diğerlerinin bir şey yaptığı yok. Laftan başka bir şey yok. Yaptıkları, YPG’ye, PYD’ye açıkça silah veriyorlar. Daha fazla Türkiye’den anarşi terör olsun diye. Bu dostluğa sığmaz, yeni yönetimden beklentimiz bu kepazeliğe artık son versin. Yeni yönetimi sorumlu tutmuyoruz. Obama yönetiminin marifetidir.  Yıllardır ABD ile beraberiz. Bu stratejik ortaklığın terör örgütü tarafından gölgelenmesine ABD izin vermemelidir. FETÖ orada, PKK uzantıları yanınıza yanaşmış ne yapıyorsunuz kardeşim. Türkiye ile mi bir olacaksınız bu alçak terör örgütlerine kucak mı açacaksınız, bir karar verin. ABD, geçmiş yönetimin bu yanlışından dönecektir. Dönerse döner dönmezse biz kendi işimizi hallederiz.

RUSYA VE İSRAİLDEN SONRA IRAK İLE MORMALLEŞME SÜRECİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın göreve gelmesinin ardından Rusya ve İsrail ile normalleşme süreci yaşanırken yarın gerçekleşecek Irak ziyareti ile de yeni bir döneme girilecek. Irak ile Başika Kampı nedeniyle başlayan krizin de bu ziyaretten sonra ortadan kaldırılması hedefleniyor.
Yıldırım, yarın Irak’a giderek Irak Babakanı İbadi ile bir araya gelecek. Başika kampı nedeniyle başlayan Türkiye ile Irak arasındaki krizin yarın atılacak adımla sonlandırılması hedefleniyor. Yıldırım-İbadi görüşmesinde terör ve enerji konuları gündemde olacak. Yıldırım, Türkiye’nin Irak’ın DAEŞ’e karşı Musul ve diğer bölgelerde yürüttüğü mücadeleye desteğini teyit edecek. DAEŞ’in yanı sıra PKK’nın da iki ülkenin güvenliğine ortak tehdit teşkil ettiğini vurgulayacak. Yıldırım, daha sonra geçeceği Kuzey Irak’ta, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani ile bir araya gelecek. Irak merkezi yönetimi ile IKBY arasında ihtilaf konusu olan Kürt petrolünün kullanımı konusu da görüşmelerde ele alınacak. Ayrıca PKK’nın ikinci Kandil olarak yapılandırdığı Sincar konusu da masada olacak. Kandil’e yapılacak operasyonlar da her iki görüşmede gündemde olacak.  Milliyet

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.