Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tesettür defilesinde iş kazası

Tesettür defilesinde iş kazası

Bu yıl 11'inci kez açılan IF Wedding Fashion İzmir  Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda transparan ve derin dekolteli gelinliklerin yanı sıra tesettür modeller de yer aldı.  Şarkıcı Özbey'in kıyafeti şaşırttı

  • Ege Postası
  • 10.02.2017 - 10:28

Ürün ve model çeşitliliği ile her kesime hitap eden IF Wedding Fashion İzmir  Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda kristal taşlarla süslü transparan ve dekolteli gelinlikler cesaret isterken podyumda tesettür giyime hizmet veren markaların iddalı modelleri de yer aldı. Minel Aşk, Zehrace, Saliha ve Hilal Baş isimli firmaların 55 parçadan oluşan nişanlık ve abiye defilesi de ilgi gördü. Defileyi çoğu tesettür giyen kadınlar ön sıralardan ilgiyle izlerken cep telefonlarına kaydetti.

Mankenlerden Hilal Sasalı podyumda yürürken ayağı kaydı ve düştü. Bileği burkulan manken defileye devam edemedi. Abiye kıyafetlerde parlak taşların yanısıra kumaştan yapılmış çiçekler, danteller yer aldı.

Şarkıcı Merve Özbey'in tesettür defilesinde transparan göğüs dekolteli siyah elbise giymesi dikkat çekti. 

OSMANLI KAFTANLARI DÜNYAYA AÇILIYOR

Osmanlı'nın birbirinden güzel kaftanları dünyanın dört bir yanında genç kızların ilgisini çekiyor. Kaftanlarla birlikle gelinliklerin de yer aldığı son kreasyon İzmir'de düzenlenen If Wedding Fashion'da ünlü mankenler eşliğinde görücüye çıktı. Osmanlı Moda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gezen, koleksiyonlarının Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin yanısıra Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden de alıcı bulduğunu söyledi.

Fuar İzmir'de düzenlenen 11. İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (If Wedding Fashion), bu kez Osmanlı kaftanlarından esinlenerek tasarlanan gelinliklere ev sahipliği yaptı. Sektörde 17 yıllık deneyime sahip Osmanlı Moda'nın yeni koleksiyonu Şebnem Schaefer, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Ebru Öztürk, Elif Ece Uzun'un da aralarında olduğu ünlü mankenler eşliğinde sergilendi. Akif Örük'ün koreografisindeki defile nefes kesti. Tasarımları Zehra Gezen'e ait gelinlikler özellikle fuara katılan profesyonel alıcılar tarafından mercek altına alındı.

Osmanlı Moda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gezer, Türkiye'nin kendine has kültürünü yansıtan, kendi markalarıyla gelinlik sektöründe başarılı olabileceğini belirterek, "İşte biz bunu başardık. Bize ait olanı artık tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Kaftanlarımız ve onlardan esinlendiğimiz gelinliklerimiz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Yılda 500 parça ürün gönderiyoruz. Koleksiyonlar Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin yanısıra Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden de alıcı buluyor. Özellikle Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya gibi Kuzey ülkelerindeki genç kızlar da en mutlu günlerinde bizim kültürümüze ait gelinlikleri tercih ediyor" dedi. Hedeflerinin dünya markası olmak olduğunu söyleyen Gezen, "Yıllardan beri üreticiler, dünyadaki diğer trendlerden etkilenerek koleksiyonlarını oluşturuyor. Oysa bizim en büyük ilham kaynağımız elimizin altında. Osmanlı kaftanlarındaki güzellik asıl ilham kaynağımız. Genç kızların, hayatlarının en mutlu gününde tercih etmesinin nedeni işte bu güzellik" dedi.

GENÇ TASARIMCININ DEFİLESİ ETKİLEDİ

Gelinlik sektörünün yıl boyunca hazırlandığı IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğrencisi Tuğçe Görgülü, “Düş Bahçesi" koleksiyonuyla tasarımlarını moda devlerine sundu.

IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı genç tasarımcılar için de önemli bir fırsat sundu. geçen yıl "Gelinlik Tasarım Yarışması"nda birinci olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğrencisi Tuğçe Görgülü, sekiz abiye ve 20 gelinlikten oluşan 28 parçalık koleksiyonunu sergiledi. Defilede Akif Örük'ün koreografisinde ünlü mankenler Şebnem Scheafer, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Ebbru Öztürk ve Rönesans ajans mankenleri podyuma çıktı.

Defileye İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı. Koleksiyonu hakkında bilgi veren Görgülü yarışmanın ardından 1 yıldır tasarımlarını hazırladığını belirterek, "8 abiye ve 20 gelinlikten oluşan 28 parçalık bir koleksiyon hazırladım. Düş Bahçesi adını verdiğim çalışmamda ağırlıklı olarak ipek, şifon, üç boyutlu danteller, tül, jakarlı kumaşlar, saten ve kumaş manipülasyonları kullandım. Bahar aylarının üzerimizde bıraktığı güzel etkilerden ilham aldım. Çiçek desenleriyle pastel tonları birleştirdim. Bunun sonucunda da ortaya yalın ve güçlü ifadelerin çıktığını düşünüyorum" dedi.

İHTİŞAMIN TASARIMLARI SOLO DEFİLELERDE

If Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda mankenler sergiledikleri kostümlerle izleyicileri ihtişamlı bir yolculuğa çıkardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen If Wedding Fashion İzmir – Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın üçüncü gününde gerçekleşen defilelerde Osmanlı teması ağırlık kazandı.

Serkan ve Gökhan Duman koreografisi ile gerçekleşen Eylül Moda ve Seyranlı Moda solo defileleri fuara renk kattı.

Defilelerde Duman Ajans modelleri ve mankenleri Anastasia Gorel, Şenay Akay, Şebnem Schaefer, Cansu Melis Karakuş ve Açelya Kartal yer aldı.

Yeni sezon tasarımların sergilendiği Eylül Moda defilesinde birbirinden şık kumaşların ve dantellerin kullanıldığı gelinlik modelleri dikkat çekti. Yurt dışı ve yurt içi müşterilerine özel olarak hazırlanın otuz parçalık koleksiyon sezon trendlerini gözler önüne serdi.

“Ottomon Fashion” temalı Seyranlı Moda defilesi ise ilgi çekici dekor tasarımıyla fuarda farklı bir ambiyans yarattı. Gelinlik, nişanlık ve kaftandan oluşan on sekiz parçalık koleksiyon, farklı sunumuyla izleyenleri ihtişamlı bir yolculuğa çıkardı.

Derya Uluğ ile müzik ziyafeti                                                           
Seyranlı Moda solo defilesinin ardından sahneye çıkan Derya Uluğ mini bir konser verdi. Sevilen parçalarını fuar ziyaretçilerine seslendiren Derya Uluğ, Okyanus ve Canavar şarkılarıyla izleyenleri coşturdu.

Öte yandan Osmanlı Moda’nın kırk parçadan oluşan koleksiyonu Rönesans Ajans koreografisi ile gerçekleşti. Ünlülerin katılımıyla renklenen defilede; kostümleri Merve Büyüsaraç, Şebnem Schaefer, Elif Ece Uzun, Irmak Atuk ve Ebru Öztürk taşıdı.

Gala defilesi, performans defilesi ve solo defilelerle renklenen IF Wedding Fashion İzmir, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.