Dolar 32,6014
%0.27
Euro 34,7943
%0.38
Altın 2.409,410
%-0.96
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tınaztepe-S böyle battı

Tınaztepe-S böyle battı

Libya açıklarında 16 Mart'ta batan 'Tınaztepe-S' adlı Türk kuru yük gemisinin batma anının görüntüleri ortaya çıktı. Geminin kırılma anının da görüldüğü fotoğraflarda gemi kısa sürede derin sulara gömülmesi yer aldı. Geminin İzmirli ikinci kaptanının da cenazesi ise henüz yurda getirilmedi. Gemi faciasının görüntüleri ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 20.03.2017 - 13:31

İstanbul'dan Libya'ya mermer tozu götüren Türk bayraklı 'Tınaztepe-S' adlı kuru yük gemisi, 16 Mart'ta Misrata Liman'ına 2.5 mil uzaklıkta, olumsuz hava koşulları nedeniyle battı. 13 kişiden oluşan gemi mürebatından 7 kişi kurtarırken, kayıp olan 6 kişiden 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Cesetlerine ulaşılan kişilerden birinin de İzmirli ikinci kaptan Doğan Tuğbay'a ait olduğu belirlendi. Denizde, dalgaların 4 metreye kadar yükseldiğini belirten Libya sahil güvenliği, geminin yükünü boşaltmak için Misrata limanına demirlemeye çalıştığı sırada battığını bildirildi. Geminin kırılarak batma anını gösteren fotoğraflar, olayı gözler önüne serdi. Cesedine ulaşılan İzmirli ikinci kaptan emekli deniz astsubayı Doğan Tuğbay'ın 1972 yılından beri denizlerde olduğu, 2 çocuğu ve 2 torununun bulunduğu 1994 yılında emekli olduktan sonra, Marmaris -Rodos arasında yolcu gemisinde kaptanlık yaptığı ve uzun yol gemilerinde ikinci kaptan olarak çalıştığı belirtildi.

Doğan Tuğbay, oğlu Alper Tuğbay ve torunu Arda ile bir arada

İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürü Alper Tuğbay, batan gemide cesedine ulaşılan babası Doğan Tuğbay'ın adeta bir deniz aşığı olduğunu, denizi de kendilerine babasının sevdirdiğini belirtti. Tuğbay, babasının cenazesinin Türkiye'ye ne zaman getirileceği konusunda her hangi bir tarihi verilmediğini ifade etti. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.