Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TIR'la çarpışan tanker patladı: 4 ölü 12 yaralı

TIR'la çarpışan tanker patladı: 4 ölü 12 yaralı

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde TIR ile çarpışan LPG tankerinin patladığı, arkadaki bir cipin de alev alarak yandığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 1 çocuk kayboldu, 10 kişi ise yaralandı. Yetkililer korkunç kazada ölenlerin sayısının 4, yaralı sayısının 12 olduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 04.07.2017 - 09:05

Kaza, bugün saat 01.00 sıralarında, Denizli- İzmir karayolunun Sarayköy İlçesi’nde meydana geldi. Aydın'dan Denizli yönüne giden Merih Diğrek yönetimindeki 45 AJ 241 plakalı LPG tankeriyle, Sarayköy'deki orman yangınına müdahale için iş makinesi götüren evli 2 çocuk babası 41 yaşındaki Hüseyin Avcı yönetimindeki, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (DESKİ) ait 20 YS 346 plakalı TIR çarpıştı.

Kazada LPG yüklü tanker büyük bir gürültüyle patlayıp alev aldı. Patlamanın etkisiyle, tankerin arkasından gelen İbrahim Şama yönetimindeki CD 259 JP yabancı plakalı bir cip de alev aldı.

PATLAMA 3 ÖLÜ, 1 KIZ ÇOCUĞU KAYIP

Cipte bulunan ve Fransa'dan geldikleri belirtilen 5 kişilik aileden sürücü İbrahim Şama, isimleri öğrenilemeyen eşi ve üç çocuğundan biri yaralı olarak çıkartıldı. Kazada TIR şoförü Hüseyin Avcı ve tanker şoförü Merih Diğrek ile cipte bulunan ve henüz adı belirlenemeyen bir kız çocuğu öldü, bir çocuk da kayboldu.

Sarayköy Cumhuriyet Savcılığı savaş alanına dönen ve saat 08.00'e kadar çalışma yapılan kaza yerinde inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri, kazaya karışan araçların içinde ve sulama kanalında ceset aradı.

Bir kızın yanarak öldüğü yabancı CD 259 JP plakalı araçtan yaralı çıkarılan ve Denizli'deki çeşitli hastanelerde tedaviye alınan 3 kişinin tedavisi sürerken, cipte olduğu belirtilen bir kız çocuğu ise bulunamadı. Cipin bazı parçalarının savrulduğu sulama kanalının suyu kesilerek, kanal boyunca kız çocuğunu arama çalışması yapıldı.

Olayda, yabancı plakalı cipte 3, TIR'ın arkasındaki iş makinesinin operatörü, yangına müdahale eden eden 3 itfaiye eri ve  kaza yerinde toplananlardan yaralanan 3 olmak üzere toplam 10 kişi yaralandı.

Yabancı plakalı cipte bulunan sürücü İbrahim Şama'nın vücudunun büyük bölümünde yanık olduğu ve durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralılardan 9'u Denizli'deki hastanelerde tedavi görürken, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde görevli olan TIR'ın arkasında yüklü olan dozerin operatörü Zafer Demir, ağır yanık yaraları olduğu için ambulans uçakla İstanbul'daki bir hastaneye götürüldü.

AĞILDA 5 KOYUN TELEF OLDU

Bu arada patlama sonucu tankerden 600 metre uzağa fırlayan tanker parçasının yol kenarında bulunan ağıla düşmesiyle, 5 koyunun da telef olduğu ortaya çıktı. Savcılık ve polis ekipleri olayla ilgili adli soruşturmayı sürdürüyor.

Kazanın ilk belirlemelere göre, üzerinde dozer yüklü olan TIR'ın yangın bölgesine ulaşmak için ana yoldan tali yola geçiş yapmak isterken, Aydın'dan Denizli yönüne giden LPG yüklü tankerin çarpmasıyla meydana geldiği belirtildi. (DHA)

TANKER ÖNCE CİPE, SONRA TIR'A ÇARPTI

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'ndeki, LPG tankerinin patladığı trafik kazasında detaylar belli olmaya başladı. Kazanın Melih Diğrek yönetimindeki LPG yüklü tankerin önce önünde seyreden İbrahim Şama'nın kullandığı cipe, ardından yangın bölgesine gitmek için dönüş yapmak isteyen Hüseyin Avcı yönetimindeki TIR'a çarpmasıyla meydana geldiği kaydedildi. Çarpmanın ardından tankerin patladığı belirlendi.

4 KİŞİ ÖLDÜ, 12 YARALI VAR

Kazada ölenlerin sayısının 4, yaralı sayısının 12 olduğu açıklandı. Ölenlerin LPG yüklü 45 AJ 241 plakalı tankerin sürücüsü 38 yaşındaki Melih Diğrek, belediyeye ait 20 YS 346 plakalı TIR'ın sürücüsü 41 yaşındaki Hüseyin Avcı, Fransa'dan tatile gelen Şama ailesine ait CD 259 JP plakalı cipte bulunan 13 yaşındaki Zeynep ve 7 yaşındaki Efe Şama olduğu belirtildi.

Kazadan yaralı kurtulan cip sürücüsü İbrahim Şama, eşi Gülser Şama, oğlu Hüseyin Görmek Şama, TIR'da bulanan iş makinesi operatörü Zafer Demir ile  yangına müdahale eden itfaiye eri Mustafa Yılmaz, yolun kenarındaki evde oturan Semra Akşit, çevrede bulunan Murat Armağan, Kahraman Çelik, Adnan Özdemir, Harun Yertürk, Mevlüt Ayhan ve Ali Ulu'nun tedavileri sürüyor. 

Vücudunda ağır yanıklar bulunan Zafer Demir, ambulans uçakla İstanbul'a götürüldü.

Cip sürücüsü İbrahim Şama'nın dışındakilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken Gülser Şama ile oğlu Hüseyin Görkem Şama, tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi'nden kendi istekleriyle özel bir hastaneye sevk edildi.

KİLOMETRELERCE UZAKTA CESET PARÇALARI

Fransa'dan yaşayan Şama ailesinin, izinlerini geçirmek yola çıktıkları memleketleri Denizli'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Karahisar Mahallesi'ne 70 kilometre kala geçirdiği kazada, sürücü 42 yaşındaki İbrahim Şama, eşi 35 yaşındaki Gülser Şama ve oğulları 15 yaşındaki Hüseyin Görkem Şama araçtan inmeyi başardı, diğer çocukları 13 yaşındaki Zeynep ve 7 yaşındaki Efe Şama'nın patlama nedeniyle araçla birlikte fırladı.

Kaza yerine yaklaşık 5 kilometre uzakta ceset parçaları bulunurken, kaza raporunda bu parçaların cipteki çocuklardan 13 yaşındaki Zeynep Şama ile 7 yaşındaki Efe Şama'ya ait olduğunun tahmin edildiği belirtilerek, ölü sayısı 4 olarak yer aldı.

AFAD ekiplerinin yaptığı çalışmada, yol kenarındaki ağaçların arasında çocuklara ait olduğu sanılan kemik parçalarının da bulunduğu ifade edildi. (DHA)

PATLAMA ANI CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLENDİ

Patlamanın etkisiyle yakıt tankerinden yükselen alevler gökyüzünü sardı. Alevleri gökyüzüne doğru yükseldiği o anlar vatandaşların cep telefonları kamerası tarafından kaydedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.