Dolar 32,5038
%-0.11
Euro 34,9556
%0.36
Altın 2.430,750
%0.31
Bist-100 9.803,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire'de taşlar yerinden oynayacak

Tire'de taşlar yerinden oynayacak

Delege seçimlerinin heyecanlı ve çekişmeli geçmesi beklenen Tire İlçesi’nde yine Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın ekipleri karşı karşıya gelecek. İlçede siyasetin ağır toplarının, Başkan Çiçek ile birlikte hareket ettiği öne sürülüyor. Bu durumda Şenoyar’ın işi zor görünüyor.

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 14:21

EGEPOSTASI - CHP'de yaklaşan delege seçimleri öncesi kulisler hareketlenmeye başladı. Delege seçimlernin en hareketli geçmesi beklenen ilçelerden Tire'de tabiri caizse taşlar yerinden oynayacak. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek karşısında seçim kazanmayı başaran mevcut İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın, yaklaşan delege seçimleri öncesi işinin kolay olmadığı kulislerde konuşuluyor. Bunun en önemli nedeni ise geçen kongrede Hakan Şenoayar'a destek veren ağır topların, şimdi Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile birlikte hareket etmeleri. 

AĞIR TOPLAR DESTEĞİNİ ÇEKTİ

Tire’de geçen dönem nefes kesen kongrede, Mevcut İlçe Başkanı Şenol Sardoğan'ın yönetiminde olan ve 6 oyla seçim kazanan Hakan Şenoyar’ın kazanmasında etkili olan Tire eski ilçe Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör ,Eski Bakan Halil Çulhaoğlu, il yöneticisi Yücel Özen'in, delege seçimleri öncesi mevcut Başkan Hakan Şenoyar'dan desteğini çektiği ifade ediliyor. 

İLÇE BAŞKANI ŞENOYAR'IN TAVIRLARI ETKİLİ OLDU

Geçen kongrede İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'a destek veren isimlerin şimdi desteğini çekmesine, Şenoyar'ın geçen süre içinde bu isimlerden koparak kendi başına hareket etmesinin yol açtığı belirtiliyor. 

BAŞKAN ŞENOYAR İDDİALI

İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'in delege seçimlerine hazırlandığı ve yakın çevresine "Geçen süre içinde üyelerimizle birlikte ilçeyi yönettik. Bu nedenle delege seçimlerinde üyelerimizin bana ciddi destek vereceğini düşünüyorum. Karşımızda bir araya gelenlere rağmen delegenin yarısını alacağımı düşünüyoırum" dediği ve ilçe başkanlığına yeniden aday olacağını ifade ettiği öğrenildi.

AĞIT TOPLAR BİR ARAYA GELDİ

Diğer taraftan Tire'nin ağır toplarından Tire İlçe Eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör, Eski Bakan Halil Çulhaoğlu, il yöneticisi Yücel Özen, önceki dönem ilçe başkanı Şenol Sardoğan'ın, bir araya gelerek, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile birlikte hareket ettikleri ifade ediliyor. Mevcut İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın karşısında birleştiği öğrenildi.

ÖZEN'DEN İLÇE BAŞKANLIĞI TEKLİFİ

Delege seçimlerinin hazırlıkları yapılırken, Tire İlçe Eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Güngör ile bir araya gelen Yücel Özen'in "İlçe başkan adayımız ol" dediği ve Güngör'ün "düşüneyim" yanıtı verdiği iddia edildi.

EZELİ RAKİP BİR ARAYA GELDİ

Geçtiğimiz kongrede karşı karşıya gelen Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile il yöneticisi Yücel Özen'in de birlikte hareket etmesi ilgi çekti. Geçtiğimiz dönem  aralarında “Fındık beyinli” ve “koca kafalı” tartışmaları yaşanan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen'in aynı listede bir araya gelmesi Tire'de şaşkınlık yarattı. Bu konuda Özen'in "Ülkenin içinde olduğu durum belli, kişisel kaprislerimizi bir kenara bırakıp Tire'de herkesi kucaklayacak bir liste çıkarmak lazım. Kavga etme zamanı değil" dediği ve bu nedenle Belediye Başkanı Tayfur Çiçekle aynı listede yer almayı kabul ettiği ifade edildi.

Karşıyaka'da kıran kırana delege seçimleri CHP İzmir'de gözler Bornova'da Çiğli’de zafer hangi ekibin olacak Bayraklı'da muhalefetin adı var! CHP Konak’ta çok bilinmeyenli denklem CHP Buca tarihinin en rahat seçimi yaşayacak! Karabağlar CHP toz duman CHP İl Başkanı'ndan kadın ve gençlere çağrı Başkanlardan sandık mesajları CHP'de gençlerin başkanından kota çıkışı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.