Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TİS krizi noktalandı, grev kararı rafa kalktı

TİS krizi noktalandı, grev kararı rafa kalktı

Büyükşehir'de 7 bin personeli ilgilendiren toplu sözleşme krizinde flaş bir gelişme yaşandı. Taraflar arasında gerçekleşen sürpriz toplantının ardından belediyenin önerdiği yüzde 9'luk zam rakamını 11,5 seviyesine çıkartması ile grev kararını askıya çıkartması beklenen sendika kararından vazgeçti. Büyükşehir'de flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 20:51

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde merak konusu olan toplu sözleşme krizi bugün gerçekleşen ve sendika temsilcileriyle belediye yönetiminin masaya oturduğu 5 saatlik kritik zirvenin ardından büyük ölçüde çözüldü.

KRİTİK ZİRVEDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKTI, GREV KARARI RAFA KALKTI

Belediye şirketi İZELMAN A.Ş. bünyesinde gerçekleşen sürpriz toplantıda DİSK Genel-İş Sendikası yöneticileri ve belediye bürokratları bir araya geldi. Yarın asılacak grev kararı arifesinde kritik öneme sahip zirvede ücret zammı konusunda yaşanan tıkanıklık büyük ölçüde giderilirken, süreçte son söz ise yine işçiye bırakıldı.

BELEDİYE ZAM ORANINI YÜZDE 11,5'A ÇIKARDI

Daha önceden belediyenin önerdiği ve krize yol açan yüzde 9'luk zam oranı yüzde 11,5 oranına yükseltildi. Önerilen ücret zammı yüzde 16'ya kadar çıkarken, sosyal hak ve ikramiyeler ile bu rakam yüzde 25-30 arasına ulaştı. Diğer yandan, işçiler arasında yüzde 40 oranında eksik ücret alan düşük ücret grubunda ise büyük oranda iyileştirme sağlandı ve sosyal haklardaki kesintiler kaldırılarak çalışanlar arasında denge sağlandı.

SÜRECE SON NOKTAYI İŞÇİLER KOYACAK

Gelen son teklif üzerine yarın sabaha Büyükşehir Belediyesi'nde grev kararını askıya çıkartmaya hazırlanan DİSK Genel İş Sendikası 1 ve 3 No'lu Şubeler bu kararından vazgeçti. İşçileri olağanüstü toplantıya çağıran sendika yönetimi teklifi İZELMAN çalışanları ile paylaşacak ve personelden onay geldiği takdirde toplu sözleşmenin imzalanması için belediye ile masaya oturacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.