Dolar 32,5584
%0.04
Euro 34,8204
%-0.13
Altın 2.433,680
%0.15
Bist-100 9.708,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Titreyen eline fırçayla söz geçirdi

Titreyen eline fırçayla söz geçirdi

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde oturan parkinson hastası emekli hemşire 63 yaşındaki Suzan Onur'un yaptığı resimler sergide beğeniye sunulacak. 

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 09:34

Emekli hemşire Suzan Onur, parkinson hastalığına yakalandı, sağ kolu da zarar gördü. Ancak bu durumu dert etmeyen Onur, kendisi gibi bu hastalığa yakalanlara örnek olacak bir azim gösterdi. Şirinyer semtinde oturduğu apartmanın alt katında açılan resim kursuna katıldı. Şimdi o koluyla yaptığı tablolar Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde 22 Mart Çarşamba günü sergilenecek. Serginin geliri de Parkinson Derneği'ne bağışlanacak.

"UMUDUMU YİTİRMEDİM"
Emekli olduktan sonra parkinson hastalığına yakanlamasına rağmen yaşama sevincini yitirmediğini belirten Suzan Onur, "Hastalığa yakalanınca kolumu kaderine terk etmedim. Sadece kendim için değil bu hastalığa yakalanlara bir şeyler yapabileceklerini gösterdim. Amacım farkındalık yaratmaktı. Alt katımda resim atölyesi açıldı ben de katıldım. Resim hocam Ufuk Alkan mücadelemde bunu başarabileceğim konusunda bana büyük destek oldu. Önüme bir tuval ve boya koydu, elime fırça verdi, 'çiz' dedi. Hastalağımdan dolayı ellerim titrediği ve yavaşladığı, zaman zaman da hızlandığı için ilk günler benim için fırçayı tutmak kolay olmadı. Ama bunu başardım o gün bu gündür çiziyorum. Parkinson hastaları kendilerini işe yaramaz görmesin, evlerine kapanmasınlar. Sosyal yaşamın, aktivitelerin içinde olsunlar. Neleri başarabileceklerini görecekler" dedi. 

Suzan Onur sadece resim yapmakla kalmadığını, Anne Çocuk Eğitim Vakfı'ndan eğitim aldığını, okuma yazma bilmeyen annelere gönüllü öğretmenlik de yaptığını belirterek, "Haftada iki gün de huzurevinde hemşerilik hizmeti veriyorum. Ayrıca şiir de yazıyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.