Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tiyatro tutkunları eğitim kuyruğunda

Tiyatro tutkunları eğitim kuyruğunda

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, tiyatroya gönül veren ve oyunculuk yapmak isteyen vatandaşlar için bu yıl 22. kez Temel Oyunculuk Eğitimi başlattı.

  • Ege Postası
  • 06.07.2017 - 10:34

Karşıyaka Belediyesi'nin bu dönemki oyunculuk eğitimi kursuna 10 - 30 yaş grubunda 253 kişi başvurdu. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sanatın her alanını destekliyor, tiyatronun gelişimi için özenle çalışıyoruz. Yeni ve yetenekli tiyatro oyuncularını Karşıyaka’da yetiştireceğimizi umut ediyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, 22 yıldır aralıksız sürdürdüğü Temel Oyunculuk Eğitimi ve Tiyatro Kursu ile bu yıl da yeni oyuncu adaylarına yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Belediye Tiyatrosu bünyesinde başlatılan kurslara bu yıl 253 kişi başvuru yaptı. Yapılan elemeler sonunda, 10-14 ve 15-30 yaş gruplarında, toplam 103 kişinin oyunculuk eğitimi alması kararlaştırıldı.

BELEDİYE TİYATROSU’NDA SAHNE ALACAKLAR
Tiyatroya gönül veren ve oyunculuk yeteneklerini geliştirmek isteyen oyuncu adayları, kurs boyunca; ses, ritim, diksiyon, beden dili, sahne üzeri çalışmaları, doğaçlama, mimik, rol, metin çözümleme, karakter yaratma gibi konularda eğitim alacaklar. Çalışmalar hafta içi 4 gün devam edecek ve 5 Eylül’de tamamlanacak. Kurslarda başarılı, yetenekli ve disiplinli olan oyuncu adayları gelecek sezonda Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı oyunlarda rol alma fırsatı yakalayabilecek.

“DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sanatın her alanını destekliyor, tiyatroya da ayrı bir önem veriyoruz. Yaz kurslarımıza 22 yılda 2 binden fazla oyuncu adayı katıldı, onlarcası konservatuvarı kazandı, hayallerine doğru adım attı. Tiyatroya gönül verenlerin yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.