Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tiyatroseverler kampta

Tiyatroseverler kampta

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen  2. Tiyatro Kampı İzmir,  Urla'da  gerçekleştirildi. Yaklaşık 300 kişi beş gün boyunca tiyatroya doydu.

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 17:12

Bütün etkinliklerin ücretsiz olarak sunulduğu  kampta yoğun bir program uygulandı. Günde beş ayrı etkinliğin ve gün içerisinde birbirinden farklı dört atölye gerçekleştirildi. Atölyelerin sonunda katılımcılara birer katılım belgesi de sunuldu. Atölyeler dışında kamp söyleşilerine de ilgi oğun oldu. "Gelenekten Geleceğe" adlı söyleşi de Prof. Dr. Semih Çelenk, Oyuncu Yönetmen Tomris Çetinel, ve Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu bilgilerini paylaştı. Usta şair Tuğrul Keskin şiirlerini okuyarak tiyatro ve şiir ilişkisini anlattı.

OYUNLARA İLGİ BÜYÜKTÜ

Bütün oyunlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kamp alanında kurduğu sahnede oynandı. İzmir Oyun Hamuru  ve Bir Varmış Bir Yokmuş  tiyatro topluluğundan “Doğaçlama Tiyatro" gösterisi yanı sıra pandomim gösterisi ile İlker Kılıçer “Ufalmayan Kırıntılar" adlı gösterisi ile Atölye çalışmalarına katılanlara somut örnekler yaptı. Yiğit Kocabıyık'ın “Küheylan" adlı tek kişilik performansı ve Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun “Gergedanlar" ve “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" oyunları ile kamp sakinlerinin dikkatini çekti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.