Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TMMOB İzmir Şubesi: Linç kampanyasını kınıyoruz

TMMOB İzmir Şubesi: Linç kampanyasını kınıyoruz

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye inşa edilecek Göztepe Stadı ile ilgili imar planı değişikliğine itiraz eden Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'ne yönelik bir linç kampanyası başlatıldığını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 15:49

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin yaşanabilir bir kent, toplumsal çıkar ve kamu yararı ilkeleri gereğince ilkesel ve teknik yanlışlara itiraz ettiğini belirten Koordinasyon Kurulu, "Oda, konut yoğunluklu bir bölgenin içinde yapılacak, trafik sorunu oluşturacak, 20 bin kişi kapasiteli bir yapının getireceği yükü değerlendirmiştir. İtirazın ardından Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yöneticilerine yönelik tehditler yükselmiş, Oda, sosyal medya ve telefon tehditleri ile de desteklenen bir linç kampanyasının hedefi haline gelmiştir. Kampanya, şube hizmet binasının hedef gösterilmesi noktasına kadar varmıştır. Şüphesiz ki bu kampanyanın nedeni, ilgili kesimlerin hedef gösteren yorum ve açıklamalarıdır. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulumuz bileşenlerinden olan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'ne gerçekleştirilen linç kampanyasını kınıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Şehir plancılarından Göztepe Stadı için flaş açıklama

Tehdit ve gözdağı kampanyasının failleri hakkında gerekli hukuki yollara başvuracaklarını belirten Koordinasyon Kurulu'nun açıklaması şöyle devam etti: "Odamızı hedef gösteren açıklamalarıyla bu failleri provoke eden kulüp yöneticilerinin de istenmeyen bir durum yaşanması halinde sorumlulukları olacağını vurgularız. Kendilerini, sorumluluklarını bilerek sağduyu ile hareket etmeye çağırıyoruz. Hatırlatmak isteriz ki, bugünküne benzer bir süreç Alsancak Stadı için de yaşanmış, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu bütün bileşenleri ile stadın yıkılması, yerine AVM yapılmasına karşı durmuştu. Bunun sonucunda oluşan kamuoyu sayesinde stadyum alanı korunmuştur. Bu konuda dahi Şehir Plancıları Odamız, Alsancak Stadı imar planına itiraz etmemişken, yapmış gibi algı yönlendirmesi yapılmaktadır. TMMOB olarak dün olduğu gibi bugün de kentin tarihi ve kültürel dokusunun korunması, herkes için yaşanabilir bir İzmir yaratılması çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm İzmir halkını bir kez daha, yaşanabilir bir kent yaratma mücadelemizde yanımızda olmaya ve olası kent suçlarına karşı duyarlılık göstermeye davet ediyoruz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.