Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Topbaş’ın damadı için karar çıktı

Topbaş’ın damadı için karar çıktı

Dün gece gözaltına alınan Kadir Topbaş'ın damadı işadamı Ömer Faruk Kavurmacı ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 17.06.2017 - 09:25

TUSKON'a yönelik FETÖ soruşturması kapsamında 8 Eylül 2016’da tutuklanan Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek 3 Mayıs’ta tahliye edilmişti. Sonrasında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY’nin iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturmanın sanıkları arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı dün gece gözaltına alınmıştı. 

FETÖ’nün mülkiye yapılanması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da dün gece teslim olmuştu.

KORİDORDA BEKLEDİLER

Öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Çapkın ve Kavurmacı, nezarethaneye götürülmeden doğrudan kararın okunacağı mahkemenin olduğu kata çıkarıldı. Burada bir süre bekleyen Kavurmacı ve Çapkın için polis ve özel güvenlik görevlileri yoğun güvenlik önlemi aldı.

TUTUKLANDILAR

Ayrı ayrı yerlerde avukatlarıyla birlikte duruşma salonunun koridorunda bekleyen Çapkın ve Kavurmacı nöbetçi hakimin tutuklama kararının yüzlerine okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇAPKIN DÜN GECE TESLİM OLMUŞTU

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu, 13'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, Çapkın ile eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Çapkın, dün akşam saatlerinde avukatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.