Dolar 32,5185
%-0.09
Euro 34,7960
%-0.2
Altın 2.421,520
%-0.35
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı Belediyesi geleneksel sanatları yaşatıyor

Torbalı Belediyesi geleneksel sanatları yaşatıyor

Tezhip, minyatür ve ebru sanatçısı Yasemin Yılmaz’ın “Geçmişten geleceğe geleneksel Türk sanatları” isimli sergisi Belediye Kültür Merkezi’nde Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun'un katılımı ile açıldı.

  • Ege Postası
  • 08.02.2017 - 12:24

Açılışta konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, geleneksel Türk sanatlarının geçmişten günümüze değerli bir kültür hazinesi olduğunu belirterek, “Belediye olarak bu sanatlarımızın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde bu sanatlara dönük kurslar vermeyi planlıyoruz” dedi.

Sergiyi eşi Arzu Görmez ile birlikte gezen Başkan Görmez, yapılan eserlere hayranlığını belirtti.Sergi açılışında ebru sanatçısı Yasemin Yılmaz, Başkan Görmez’e Torbalı’yı tasvir eden bir minyatür tablo hediye etti.


22 parça eserden oluşansergide ebru,hat ve tezhip gibi geleneksel Türk sanatları ile yapılmış eserler bulunuyor.15 gün boyunca Belediye Kültür Merkezi’nin sergi salonunda açık kalacak.

Tezhip, minyatür ve ebru, sanatçısı Yasemin Yılmaz, ilk sergisini İzmir’de daha sonra Ankara’da TBMM’si Mustafa Necati Kültür Evin’deaçtıklarını belirterek şunları söyledi” geçmişi Orta Asya’ ya kadar dayanan, Osmanlıyla birlikte zirveye ulaşan geleneksel sanatlarımızı günümüze taşıyarak özellikle gençlere yönelik açtığımız bir sergi. Bu öz kültürümüze ait sanat değerlerimizin bilinmesi açısından oldukça önemli” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.