Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da altyapı isyanı

Torbalı'da altyapı isyanı

Torbalı’nın en büyük mahallesi Ayrancılar ’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından sürdürülen 60 Km’lik kanalizasyon kazıları bölgeyi felç etti. Bazı semtlerde dükkânlar bile zor açılırken vatandaşlar isyan etti.

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 12:30

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından yıllardır sürdürülen 60 Km. uzunluğundaki altyapı kazıları onarılmadan terk edilince 60 bin kişinin yaşadığı Ayrancılar ‘da altyapı çöktü. Mahalle çamur deryasına döndü. Dükkânlar zor açılırken vatandaşlar isyan etti.

İZSU’nun Torbalı’yı cezalandırmak, yerel yöneticileri vatandaşlarla karşı karşıya getirmek gibi bir niyetinin olmadığını düşündüklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ ancak İZSU kazdığı çukurları kapatmak, bozduğu yolları onarmak zorunda. 60 bin vatandaşımızın yaşam kalitesi ve ticaret hayatı, ulaşım hakkı zarar görüyor. İlçe belediyesi olarak da bizim müdahale etme ya da o çukurları kapatma gibi bir yetkimiz yok” dedi.

ŞEHİT BABASI İZSU ÇUKUNA DÜŞTÜ AYAĞI KIRILDI

Bir süre önce Şemdinli’de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen er Feridun Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz da Ayrancılar’ daki İZSU mağdurlarından. İnönü Mahallesi’ndeki evlerinin önünde yapılan ancak onarılmayan çukura düşen Yılmaz’ın ayağı kırıldı. Uzun süredir evlerinde tedavi görüyor. Şehidin ablası Emine Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesine çok sert tepki gösterdi. “bizi burada çamura gömdüler. Yıllardır asfaltlanmayan yolumuzu Torbalı Belediyesi yaptı. 10 gün geçmeden Büyükşehir kazdı. Olduğu gibi bıraktı gitti” dedi.

İnönü Mahallesi Muhtarı Ahmet Evren, ilçede ticaret hayatının bitme aşamasına geldiğini, dükkanların, evlerin çamur deryasına döndüğünü, araçların çamurda kaldığı belirterek, yetkilileri acil olarak göreve çağırdı.

Mahalle esnafından kahveci Mevlüt Ertürk de yolların geçilemez, kullanılamaz olduğunu vatandaşların akşamları evlerinden çıkıp kahveye gelemediği söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI NE DİYOR '

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar ‘da 70 Km’lik asfalt yaptıklarını, bulvar ve kaldırımları tamamen elden geçirdiklerini, mahalleye her yönden kışa hazırladıklarını belirterek şunları söyledi “ İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünce (İZSU) bize sormadan, danışmadan, üretim planlarını paylaşmadan mahalleye daldı. Mahalle tek kelimeyle çöktü. Yağmurlar da buna eklenince hayat felç oldu. Vatandaşımız bunu Torbalı Belediyesinin yaptığını sanıyor. Gece gündüz telefonlarım susmuyor. Kasıt aramıyorum, böyle düşünmek bile istemiyorum. Ancak hem vatandaşın parası heba oluyor, hem de İZSU tam olarak ne yaptığı bilmiyor. Bize de bilgi vermiyor. Şimdi aynı şey Torbalı ilçe merkezinde yapılacak. Resmen ticaret ve sosyal hayatımız bloke edilmek isteniliyor. Bu meselenin iki kurum arasında polemik konusu yapılmasını istemiyorum. İZSU’yu sorumlu ve duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

MUHTARLARIN İSYANI

Türkmenköy Mahallesi Muhtarı Ali Çılgın, bir belediyenin yaptığını, diğerinin bozduğunu, büyük bir şaşkınlık içinde gelişmeleri izlediklerini belirtti. Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Süleyman Yıldırım ise bölgede herhangi bir altyapı sorunu olmadığını, kanalizasyon ve su şebekesinin bölgenin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu buna rağmen İZSU'nun alt yapı çalışmalarında ısrar ettiğini öne sürerek " birileri bu işten nemalanıyor ama kimler onu araştırın” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.