Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da evlerde bakım hizmeti tam gaz

Torbalı'da evlerde bakım hizmeti tam gaz

Binası tamamlanan, sağlık personeli kadrosu güçlendirilen Evde Bakım Hizmeti Birimi 350 hastanın yarasına merhem, sorunlarına çözüm için çalışıyor. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ ciddi sağlık sorunları yaşayan zor durumdaki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 10:19

Torbalı Belediyesi ilçe sınırları içerisinde  yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile  yaş sınırı olmaksızın yatağa bağlı hastalar  için başlattığı  evde bakım hizmetinden yararlananların sayısı 350’ye ulaştı.

Binası tamamlanan, sağlık personeli kadrosu güçlendirilen Evde Bakım Hizmeti Biriminden yararlanmak isteyen vatandaşlar, (0 232)  935 3 112 numaralı telefonu arayarak bu birimle temasa geçebiliyorlar. Ekip ,ilk önce adrese gidip tespitte bulunuyor. Eğer başvuruda bulunan kişinin şartları bakım hizmeti vermeye uygunsa uygulamaya geçiliyor. Ciddi müdahale gerektiren hastalar evde bakım birimi nakil aracıyla hastanelere sevk ediliyor. Son üç ayda 450 hastanın farklı hastanelere sevkinin yapıldığı belirtildi.  Evde bakım hizmetinde süreklilik gerektiren hastalara ise sağlık ekibi  haftanın belli günleri adrese giderek bu hizmeti uyguluyor. Evde bakım hizmetleri hafta içi her gün mesai saatleri arasında veriliyor.

ADNAN YAŞAR GÖRMEZ “ BU HİZMETİN SÜREKLİLİĞİ KONUSUNDA KARARLIYIZ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  farklı sosyal, ekonomik sorunlardan dolayı çaresiz, yalnız, yatağa bağımlı hastalara belediye olarak bakmaya başladıklarını,  yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara bakımın aileler için  ciddi bir sorun olarak gördüklerini belirterek  şunları söyledi” öksüzün, yetimin her kuşunu yine vatandaşa hizmete dönüştürmek bizlere ayrı bir huzur veriyor. , sosyal belediyeciliğin en önemli, en duygusal en insancıl ayağı olan evde bakım hizmetlerini çok önemsiyoruz. Çaresiz, yalnız, yatağa bağımlı hastalara ulaşmaya yaralarına merhem olmaya gayret ediyoruz.   Farklı sosyal ve ekonomik nedenlerden dolayı  günlerdir, aylardır kapısı çalınmayan, kimsesi olmayan ancak mutlak bakılması gereken vatandaşlarımızın  durumu Belediye başkanı seçildiğimden beri beni en çok düşündüren  sorunların başında geliyordu.  Bunu zaman- zaman kurumsal olmayan, kişisel çabalarla yapmaya çalışıyorduk. Şimdi tam profesyonel, alanında deneyimli bir  birim kuruldu. Mümkün olduğu kadar en yüksek performansla  bu konumdaki vatandaşımıza ulaşmak, yarasına merhem olmak, yalnızlığına ortak olmak istiyoruz.  Dinimiz bize bunu şart koşmuş, Yerel hizmetler yasasında da bu görevi yapabileceğimiz zaten belirtiliyor. Evde Bakım Hizmeti benim için çok özel ve doğrudan ilgileneceğim bir projedir.” Şeklinde konuştu.

BİNA YAPILDI KADRO TAMAM..

Evde bakım hizmet biriminde; 1 doktor,2 hemşire,2 yardımcı personel,2 acil tıp teknisyeni,5 şoför ve 1 büro elemanı olmak üzere 13 personel görev yapıyor. Aydın asfaltı üzerindeki Tariş depolarında inşaatı tamamlanan bir binası bulunuyor. Şu an bir hasta nakil ambulans ve 1 engelli aracıyla çalışan birimde araç sayısı önümüzdeki günlerde arttırılacak.. Evde bakım hizmetlerinin tüm maliyetler Torbalı Belediyesi’nin öz kaynakları tarafından karşılanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.