Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da mesleki yeterlilik sınavları yapıldı

Torbalı'da mesleki yeterlilik sınavları yapıldı

İZMİR'in Torbalı ilçesindeki Torbalı Ticaret Odası (TTO), Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri'yle (MEYBEM) yaptığı ortaklık sonrası, mesleki yeterlilik belgesinin ilçedeki sınavlarını düzenledi. 

  • Ege Postası
  • 14.01.2017 - 14:02

İZMİR - TOBB tarafından tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM'in düzenlediği 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' sınavı, TTO tarafından ilçede yapıldı. İlkinin 1 ay önce gerçekleştirildiği sınavın 2'incisi; talepte bulunan oda üyesi işyerleri çalışanlarına yönelik, 12­-15 Ocak arasında düzenleniyor. Çelik kaynakçısı, makine bakımcısı ve CNC tezgah operatörü mesleklerindeki sınavlara 120 aday katıldı. Yazılı test ve iş başında uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavların, test sınavları TTO'da, uygulama sınavları ise işyerlerinde yapıldı. Sınavlara; Punteks Tekstil, Maurer Söhne, Mascıo Gaspardo, Japar, Doğanay, Haz Mermer, ARC Ambalaj, Özgür Atermit, Starmax, Betonstar, Ekoten, Bayraktar Madencilik, Pehlivanoğlu, Yeni Prefabrike ve HG Göl firma çalışanları katıldı.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "İş dünyasının olmazsa olmazı olan insan gücünün, daha kaliteli ve profesyonel bir şekilde sürdürülebilmesi açısından oldukça önemli bir sınav. İlçemizde ikincisini gerçekleştirdiğimiz sınava rekor bir katılım oldu. Yeni başvurular da hızla devam ediyor. Önümüzdeki aylarda da mesleki yeterlilik sınavlarını gerçekleştirecek" dedi. 

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen 48 meslek dalına mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Olgun, belgesi olamayanlara, iş müfettişlerince cezai işlem uygulaması olacağını hatırlattı. Oda üye firmaların çalışanlarının mesleki yeterlilik belgesi alması için Torbalı Ticaret Odası olarak gereken çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade eden Olgun, belgesini çalışanlarına aldırmak isteyen üye firmaların, oda ile irtibata geçmelerinin yeterli olacağını söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.