Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da şehit babasını duygulandıran sürpriz

Torbalı'da şehit babasını duygulandıran sürpriz

1997 yılında Yüksekova'da vatani görevini yaparken şehit olan Ali Çelik'in adı, memleketi Torbalı'da, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı karayolu altgeçidinde yaşatılacak. Altgeçide oğlunun adının verilmesi nedeniyle buruk bir mutluluk yaşayan şehit babası Çelik, Kocaoğlu'na teşekkür etti. Bir vefa, bir teşekkür

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 09:40

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Tepeköy Mahallesi'nde İZBAN hattının kestiği 4543 sokak ile 3677 sokağı “karayolu altgeçidi ve engelli asansörü bulunan yaya geçidi” ile birbirine bağladı. İlçedeki önemli bir ihtiyacı karşılayan Büyükşehir Belediyesi, bölge halkından gelen talebi de dikkate alarak karayolu altgeçidine Şehit Er Ali Çelik'in adını verdi. 1997 yılında Yüksekova'da askerlik yaparken şehit olan oğlunun isminin böylesine önemli bir yatırıma verilmesinin gurunu yaşayan baba Osman Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

16 Şubat Perşembe günü (yarın) açılışı yapılacak altgeçidin üzerindeki panoda oğlunun isminin yazıldığını görünce bir hayli duygulanan şehit babası, hüznü ve gururu bir arada yaşadı.

Uzun zamandır bugünü bekliyorduk

Torbalı Sağlık Mahallesi Muhtarı Veli Gözlek ise Şehit Er Ali Çelik'le akraba olduklarını belirterek, “Köyümüzün şehidinin adının bir esere verilmesini uzun zamandır istiyorduk. Neticede köyümüzden geçen İZBAN kapsamında inşa edilen bu altgeçide Ali’nin isminin verilmesi beni de çok duygulandırdı. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İki yakayı birleştiren tören

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Torbalı'da İZBAN hattının iki yakasını birleştirdiği taşıt alt geçidi ile engelli asansörlü yaya altgeçidi, altyapı yatırımlarıyla birlikte yaklaşık 7.5 milyon TL’ye mal oldu.  Her iki tesis de,  yarın (16 Şubat Perşembe) saat 12.00'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılacağı törenle hizmete açılacak.

Şehit Er Ali Çelik kimdir'

1997'de Yüksekova'da askerlik görevini yaparken şehit olan Ali Çelik, 1976 yılında Torbalı Sağlık köyünde dünyaya geldi. Anne Elif Çelik oğlunun şehit olmasının ardından yaşadığı sağlık problemlerini atlatamadı ve kısa süre sonra hayata veda etti. Baba Osman Çelik ise oğlundan gelen şehitlik maaşıyla geçimini sağlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.