Dolar 32,4945
%0.26
Euro 34,5978
%0.3
Altın 2.482,760
%-0.02
Bist-100 9.567,00
%-1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da toplu sözleşme krizi

Torbalı'da toplu sözleşme krizi

İzmir'in sanayi ilçelerinden Torbalı'da özel bir firmanın çatısı altında çalışan 43 kağıt fabrikası işçisi, işverenle yaşadıkları toplu sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle isyan bayrağı açtı. Üç gündür grevde olan çalışanlar, zam talepleri kabul görmediği takdirde greve devam edeceklerini duyurdu. 43 çalışan direniyor

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 14:41

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Torbalı ilçesinin Ayrancılar bölgesinde Form Koruyucu Ambalaj adlı firmanın üretim tesislerinde yaşanan grev bilmecesi 3'üncü günde de devam ediyor.

43 ÇALIŞAN EMEK MÜCADELESİNDE

TÜRK-İŞ'e bağlı Selülöz-İş Sendikası'na üye toplam 43 çalışan önceki gün sabah saatlerinde greve başladı. Asgari ücretle çalıştıkları fabrikada maaşlarına toplam 425 lira zam isteyen personelin bu talebi işyeri yönetimi tarafından kabul görmezken, kendilerine 175 lira oranında zam teklifi sunuldu. Toplu sözleşme sürecinde yaşanman karşılıklı anlaşmazlık sonrası sendikalı çalışanların tamamına yakını iş bırakırken, fabrikada üretim faaliyetleri ise durma noktasına geldi.

İŞÇİLERDEN SERT MESAJ: TALEPLERİMİZ GERÇEKLEŞMEZSE GREV SÜRECEK

Grev süreci hakkında önemli mesajlar veren Selülöz-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Mehmet Ali Atak, attıkları tüm olumlu adımlara karşın cevap alamadıklarını belirtti ve "İşverenin düşük ücret dayatması sonrasında grev bizler için kaçınılmaz oldu. 3 gündür grevdeyiz ve istediğimizi alana kadar da grevi sürdüreceğiz. Biz ücretlerin iyileştirilmesi noktasında iyi niyetli bir yaklaşım bekliyoruz. İstediğimiz taleplerimizin yerine getirilmesi, anlaşma sağlanması ve işimize geri dönmek. İş bırakmak amacında değiliz. Ancak işveren bu mesajımıza karşılık vermediği takdirde bu grev de sürecek ve üretimden gelen gücümüzü kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.